Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανοδική η Wall - Αναθεωρείται ο κίνδυνος της Omicron - Κερδίζει +1,39% ο S&P500

Ανοδική η Wall - Αναθεωρείται ο κίνδυνος της Omicron - Κερδίζει +1,39% ο S&P500
Ανοδική η αντίδραση των αγορών της Δευτέρας 29/11

Ανοδική πορεία κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες, στη σημερινή 29/11, πρώτη ημέρα της εβδομάδας μετά το μέγαλο sell-off της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον και αναθεωρούν τα δεδομένα και τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά.

Εν αναμονή των σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων της εβδομάδας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον δείκτη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη την Τρίτη, τους μεταποιητικούς δείκτες PMI την Τετάρτη και τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στο τέλος της εβδομάδας, οι δείκτες κινήθηκαν ως εξής.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο +0,75% στις 35.161 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται +1,36% στις 4.655 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη +1,88% στις 15.782 μονάδες

Έχασε τα κέρδη του το αργό μόλις  2,6% ανέβηκε μετά την βουτιά της Παρασκευής

Με γενναία κέρδη έκλεισε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο μετά την βουτιά της Παρασκευής κατά 13%, την ώρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται διατεθειμένη να ρίξει περισσότερο πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση των τελευταίων εβδομάδων.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 1,80 δολ. ή 2,6% και έκλεισε στα 69,95 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης μετά την κατρακύλα της Παρασκευής κατά 13,1%.
Στα υψηλά της ημέρας το συμβόλαιο σκαρφάλωσε μέχρι τα 72,93 δολ.
Το ρημπάουντ του αργού έφτασε τα 75,91 δολ/βαρέλι αλλά η δημοσιοποίηση της πρόθεσης των ΗΠΑ να απελευθερώσουν εκ νέου τα αποθέματα αφήρεσε μεγάλο μέρος των κερδών του ρημπάουντ.
Το crude έχασε επίσης από την κορύφωση του ρημπάουντ στα 72,90 δολ/βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης