Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Η δήλωση της Moderna οδηγεί σε νέα πτώση τις αγορές

Η δήλωση της Moderna οδηγεί σε νέα πτώση τις αγορές
Oι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για το εάν η παραλλαγή θα πλήξει την ανάκαμψη των οικονομιών και τα σχέδια νομισματικής σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών
Σχετικά Άρθρα

Η δήλωση του CEO της Μoderna για περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε σχέση με τη νέα μετάλλαξη «Omicron» έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στις αγορές, οι οποίες κινούνται εκ νέου πτωτικά με τα futures του S&P να χάνουν 1% στις 4.600 μονάδες. Ο DAX κοντά στις 15.000 μονάδες και το πετρέλαιο στο -2,5% με το crude και πάλι από τα 70 δολ/βαρέλι.

Αντίστοιχα, στο ελληνικό Χρηματιστήριο οι απώλειες κινούνται στο -1,4-1,2 με το Γενικό Δείκτη στις 860 μονάδες και τις κυριότερες ενεργειακές μετοχές να χάνουν μέχρι 2%, Μυτιληναίος μέχρι 14,25 ευρώ, ΜΟΗ 13,5 ευρώ, ΒΙΟΧΛΑΚΟ 4,45 ευρώ.

Πιέσεις  στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την πρόσκαιρη ανάκαμψη τη Δευτέρα, μετά την προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, ότι τα εμβόλια θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης Omicron.
Oι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για το εάν η παραλλαγή θα πλήξει την ανάκαμψη των οικονομιών και τα σχέδια νομισματικής σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία βρίσκεται στο -1,2%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -1,4%, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο -1,3%, ο δείκτης IBEX 35 στην Ισπανία στο -1,3% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο -1%.
Στην Wall Street, τα futures του Dow Jones κινούνται στο -1,2%, του S&P 500 στο -0,90% και του Nasdaq στο -0,40%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης