Η EDF υπογράφει PPA με την RWE για 1,4 GW - Μεγάλα τα prospects του έργου

Η EDF υπογράφει PPA με την RWE για 1,4 GW - Μεγάλα τα prospects του έργου
Η RWE κατασκευάζει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Sofia και Triton Knoll, τα οποία, όταν ολοκληρωθούν, θα επεκτείνουν το τρέχον χαρτοφυλάκιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο με εννέα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Η EDF εξασφάλισε 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την RWE, η οποία καλύπτει όλη την ισχύ του υπεράκτιου αιολικού πάρκου «Sofia», που ανέρχεται στα 1.400 MW στα ανοιχτά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συγκεκριμένη συμφωνία με την RWE καλύπτει το σύνολο των 6,5 TWh ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραχθεί από υπεράκτιο αιολικό πάρκο Βόρειας Θάλασσας

Ο Philippe Commaret, διευθύνων σύμβουλος πελατών της EDF, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πρόοδό μας προς την επίτευξη του καθαρού μηδενός, καθώς και τη φιλοδοξία του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσει την υπεράκτια αιολική δυναμικότητα στα 40 GW έως το 2030.

Είμαστε επικεντρωμένοι στη συνεργασία με εταίρους όπως η RWE για να εφοδιάσουμε το δίκτυο με την κλίμακα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα. Αυτά είναι συναρπαστικά νέα για τους πελάτες μας στην ενεργειακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας μεγάλης κλίμακας, πρακτικές λύσεις στο δρόμο προς το καθαρό μηδέν».

Παράλληλα, ο Sven Utermohlen, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Renewables, δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική της RWE να αναπτύξει τις επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να καταστεί ουδέτερο από τον άνθρακα έως το 2040. Η Sofia θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεμονωμένα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του».

Τέλος, σημειώνεται ότι η RWE κατασκευάζει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Sofia και Triton Knoll, τα οποία, όταν ολοκληρωθούν, θα επεκτείνουν το τρέχον χαρτοφυλάκιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο με εννέα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης