Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Καθαρό αρνητικό αποτέλεσμα 69 εκατ ευρώ στο 9μηνο, μείωση EBITDA

ΔΕΗ: Καθαρό αρνητικό αποτέλεσμα 69 εκατ ευρώ στο 9μηνο, μείωση EBITDA
Το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου υποστηρίζει η ΔΕΗ ευθύνονται για τις ζημίες αλλά εάν αναλυθεί με προσοχή ο ισολογισμός, προκύπτει σχεδόν κόπωση παντού
Το αυξημένο κόστος ενέργειας έσβησε το φως της ΔΕΗ… καθώς στο 9μηνο του 2021 εμφάνισε ζημίες -42,2 εκατ ευρώ που σε προ φόρων βάση ξεπέρασαν τα 80 εκατ.

Το bankingnews – παρ΄ ότι επικρίθηκε και στοχοποιήθηκε – που άσκησε κριτική στην ΔΕΗ – για την αύξηση κεφαλαίου των 1,35 δισεκ. και των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν… εντούτοις ήταν το μόνο που παρουσίασε τεκμηριωμένα τις παθογένειες της ΔΕΗ.
Το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου υποστηρίζει η ΔΕΗ ευθύνονται για τις ζημίες αλλά εάν αναλυθεί με προσοχή ο ισολογισμός, προκύπτει σχεδόν κόπωση παντού.

Ποια τα δεδομένα;

1)Στο 9μηνο του 2021 εμφάνισε ζημίες -42,2 εκατ ή ζημίες -69,1 εκατ στο γ΄ τρίμηνο του 2021.
Ειδικά το τρίτο τρίμηνο ήταν πολύ αρνητικό με βάση τα ποιοτικά στοιχεία της λογιστικής κατάστασης.

2)Τα κέρδη προ φόρων τόκων, προβλέψεων και αποσβέσεων σημείωσαν πτώση στα 626,5 εκατ αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο υποχώρησαν στα 155 εκατ στο β΄ τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/600151/to-kostos-energeias-esvise-to-fos-tis-dei-zimies-42-2-ekat-sto-9mino-meiosi-ebitda-koposi-ston-isologismo

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης