Χρηματιστήριο & Αγορές

Το πρώτο κρούσμα Omicron ρίχνει την Wall - Αρνητικό γύρισμα S&P (-1,18%) και Nasdaq (-1,83%)

Το πρώτο κρούσμα Omicron ρίχνει την Wall - Αρνητικό γύρισμα S&P (-1,18%) και Nasdaq (-1,83%)
Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -1,18% στις 4.513 μονάδες, χάνοντας τον Κ.ΜΟ.  των 63 ημερών έστω προσωρινά που είναι στις 4.520 μονάδες
Ανετράπη το ανοδικό κλίμα που παρατηρήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Wall Street στο ξεκίνημα του μήνα και στην πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου με την Wall Street, να προσπαθεί να ανακάμψει από τις χθεσινές βαριές απώλειες.
Το πρώτο κρούσμα Omicron ήταν η αφορμή για γύρισμα 150 μονάδων του S&P.
Η μεταβλητότητα υπήρξε έκδηλη στην αγορά, αποκύημα της αστάθειας, καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη Omicron, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν και τα νέα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve ενώπιον του Κογκρέσου.
Ο επικεφαλής της Fed τόνισε ότι οι κίνδυνοι για «επίμονο» υψηλό πληθωρισμό έχουν «σαφώς αυξηθεί», προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα προσαρμοστεί.
«Η (σ.σ. νομισματική) πολιτική έχει προσαρμοστεί σε αυτό και θα συνεχίσει να προσαρμόζεται», τόνισε ο Powell στην Επιτροπή, προσθέτοντας: «Έχουμε δει ότι ο πληθωρισμός είναι πιο επίμονος.
Έχουμε δει ότι οι παράγοντες που οδηγούν σε αύξηση του πληθωρισμού είναι πιο επίμονοι».

Η αγορά ερμήνευσε τις δηλώσεις ότι η Fed θα επιταχύνει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της, όπως έκανε και εχθές, κατά την πρώτη ημέρα ακρόασής του από την Επιτροπή του Κογκρέσου, οπότε δήλωσε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα συζητηθεί η επιτάχυνση του tapering, με αύξηση του ρυθμού τερματισμού του έκτακτου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων, ως απόρροια της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης αλλά και των εκτιμήσεων ότι το ράλι του πληθωρισμού αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέσα του 2022.
Η εξέλιξη αυτή, σε μια στιγμή που είναι έκδηλη η αβεβαιότητα λόγω της μετάλλαξης Omicron, πυροδότησε φόβους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ήδη αποφασίσει να αλλάξει την πολιτική της και να ακολουθήσει μια προσέγγιση λιγότερο υποστηρικτική για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -1,34% στις 34.022 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -1,18% στις 4.513 μονάδες, χάνοντας τον Κ.ΜΟ. των 50 και των 63 ημερών έστω προσωρινά που είναι στις 4.520 μονάδες. Υψηλό του S&P οι 4.652 μονάδες! Άνοδος του VIX 14,4% στο 31,12!
Ο δείκτης Nasdaq χάνει -1,83% στις 15.254 μονάδες

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης