Ενέργεια

Το «καρφί» του CEO της Exxon στον Biden για την έρευνα στις υψηλές τιμές φυσικού αερίου

Το «καρφί» του CEO της Exxon στον Biden για την έρευνα στις υψηλές τιμές φυσικού αερίου
Οι τιμές καθορίζονται από την ποσότητα της προσφοράς που υπάρχει εκεί έξω και από την ποσότητα της ζήτησης, τόνισε μεταξύ άλλων ο Woods

Πριν από κάποιες μέρες, ο Joe Biden κάλεσε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να εξετάσει τη συμπεριφορά των ενεργειακών εταιρειών καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Σε επιστολή του στις 17 Νοεμβρίου προς την πρόεδρο της FTC, Lina Khan, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι «αυξάνονται οι ενδείξεις για αντικαταναλωτική συμπεριφορά από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου». Η επιστολή επεσήμανε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν υψηλές παρά την πτώση της τιμής της βενζίνης.

Η εκδοχή της ExxonMobil

Μιλώντας στο CNBC, o CEO της  ExxonMobil, Darren Woods χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την ενέργεια του Biden να διερευνήσει «εν δυνάμει παράνομη συμπεριφορά» στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Αν πάτε πίσω στον χρόνο στην ιστορία, κάθε φορά που βλέπουμε τις ανισορροπίες προσφοράς και ζήτησης να στενεύουν και οι τιμές αυξάνονται, βλέπετε παρόμοια είδη ερευνών. Αυτή είναι μια αγορά εμπορευμάτων. Οι τιμές καθορίζονται από την ποσότητα της προσφοράς που υπάρχει εκεί έξω και από την ποσότητα της ζήτησης. Εάν περιορίσετε αυτήν την προσφορά και δεν κάνετε τίποτα για τη ζήτηση, σας υπόσχομαι ότι οι τιμές θα ανέβουν», πρόσθεσε.

Τα «καρφιά» του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος σημείωσε επίσης ότι οι «δύο μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες» καρπώνονται τα οφέλη από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας. Η επιστολή δεν ανέφερε τα ονόματα των εταιρειών, αλλά οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου των ΗΠΑ σε κεφαλαιοποίηση είναι η Exxon και η Chevron.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης