Πλούσια η δράση της Amazon σε συμφωνίες PPAs - Αναλυτικά η λίστα των projects

Πλούσια η δράση της Amazon σε συμφωνίες PPAs - Αναλυτικά η λίστα των projects
Η συγκεκριμένη μάλιστα κίνηση καθιστά την Amazon τον μεγαλύτερο εταιρικό αγοραστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο

Η Amazon ανακοίνωσε 18 νέα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τη συνολική της ισχύ μέχρι σήμερα το 2021 στα 5600 MW.

Η συγκεκριμένη μάλιστα κίνηση καθιστά την Amazon τον μεγαλύτερο εταιρικό αγοραστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, με 274 παγκόσμια έργα, συμπεριλαμβανομένων 105 αιολικών και ηλιακών έργων σε κλίμακα κοινής ωφέλειας και 169 φωτοβολταϊκών σε στέγες σε όλο τον κόσμο.

H δράση της Amazon

Τα νέα έργα στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν 1 GW ηλιακών έργων κλίμακας κοινής ωφέλειας, με τις πρώτες εγκαταστάσεις στην Αριζόνα και τη Τζόρτζια, και πρόσθετα έργα στο Οχάιο, το Τέξας και τη Βιρτζίνια.

Επιπλέον, η Amazon ανακοίνωσε ένα έργο ηλιακής ενέργειας 300 MW σε συνδυασμό με αποθήκευση ενέργειας 150 MW στην Αριζόνα. Θα προσθέσει επίσης 158 MW μέσω τεσσάρων αιολικών έργων στη Φινλανδία, ανεβάζοντας το συνολικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις σκανδιναβικές χώρες σε περισσότερα από 950 MW.

Το νέο ηλιακό έργο της Amazon στην Ιταλία είναι το τρίτο της εταιρείας στη χώρα, προσθέτοντας 40 MW πάνω από τα 66 MW που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Στην Ισπανία, τα τέσσερα νέα ηλιακά έργα της Amazon προσθέτουν μαζί περισσότερα από 630 MW στο δίκτυο. Ένα νέο αιολικό έργο στη Βόρεια Ιρλανδία φέρνει το χαρτοφυλάκιο της Amazon στα 245 MW στο δίκτυο όλων των νησιών της Ιρλανδίας και το συνολικό χαρτοφυλάκιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περισσότερα από 545 MW αιολικής ενέργειας.

Η αντιπρόεδρος της Amazon για την παγκόσμια βιωσιμότητα, Kara Hurst, δήλωσε: «Προχωρούμε γρήγορα και σκόπιμα για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση. Οι σημαντικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως είναι ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση της υπόσχεσης για το κλίμα, της δέσμευσής μας να επιτύχουμε καθαρό μηδενικό άνθρακα έως το 2040, 10 χρόνια πριν από τη Συμφωνία του Παρισιού. Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας φέρνουν επίσης νέες επενδύσεις, πράσινες θέσεις εργασίας και προάγουν την απαλλαγή των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης