Τελευταία Νέα

Η Acciona Energia εγκαινίασε 3 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 300 MW στη Χιλή

Η Acciona Energia εγκαινίασε 3 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 300 MW στη Χιλή
Οι ηλιακοί σταθμοί Malgarida 1 και 2 έχουν συλλογική ισχύ 238MW και ο ηλιακός σταθμός Almeyda έχει 62MW

Η Acciona Energia εγκαινίασε τρία φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 300 MW στη Χιλή.
Οι ηλιακοί σταθμοί Malgarida 1 και 2 έχουν συλλογική ισχύ 238MW και ο ηλιακός σταθμός Almeyda έχει 62MW.
Ο Χιλιανός υφυπουργός Ενέργειας Francisco Lopez και ο πρόεδρος της Acciona Jose Manuel Entrecanales εγκαινίασαν τα τρία φωτοβολταϊκά πάρκα που τέθηκαν σε λειτουργία όλα στο Ντιέγκο ντε Αλμάγκρο, στην Ατακάμα.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο περιφερειακός γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας της Χιλής, Kim Fa Bonndi, ο διευθυντής περιβάλλοντος του Diego de Almagro, Jorge Aguilera, και η δήμαρχος του Τσαναράλ, Margarita Flores.

Η Acciona Energia εκπροσωπήθηκε από τον CEO της, Rafael Mateo και τον γενικό διευθυντή της εταιρείας για τη Νότια Αμερική, Jose Ignacio Escobar.
«Στη Χιλή έχουμε θέσει ως στόχο να είμαστε ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα το 2050 και οι καθαρές ενέργειες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτού» είπε ο Lopez. 
«Κάνουμε τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο το 2021, οι μη συμβατικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 35% του ενεργειακού μείγματος της χώρας, με τη θέση σε λειτουργία αιολικών και ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας ισοδύναμης με όλα όσα έχουμε κατασκευάσει μέχρι σήμερα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης