Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Nissan: Εγκαθιστά φωτοβολταϊκό ισχύος 20 MW στο εργοστάσιο στη Βρετανία, στο πλαίσιο του σχεδίου EV36 Zero

Nissan: Εγκαθιστά φωτοβολταϊκό ισχύος 20 MW στο εργοστάσιο στη Βρετανία, στο πλαίσιο του σχεδίου EV36 Zero
Η νέα εγκατάσταση των 20 MW, για την οποία έχει πλέον χορηγηθεί η πολεοδομική άδεια, θα διπλασιάσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, καλύπτοντας το 20% των αναγκών του εργοστασίου
Σχετικά Άρθρα

Η Nissan θα εγκαταστήσει ένα επιπλέον φωτοβολταϊκό ισχύος 20 MW στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, σηματοδοτώντας το επόμενο ορόσημο για το εγχείρημα EV36 Zero και την εταιρική στρατηγική της στην ουδετερότητα του άνθρακα.
Η νέα εγκατάσταση των 20 MW, για την οποία έχει πλέον χορηγηθεί η πολεοδομική άδεια, θα διπλασιάσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, καλύπτοντας το 20% των αναγκών του εργοστασίου, μέγεθος αρκετό για την κατασκευή κάθε αμιγώς ηλεκτρικού Nissan LEAF που πωλείται στην Ευρώπη.
Οι εργασίες για την κατασκευή θα ξεκινήσουν άμεσα, και η εγκατάσταση, που θα λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα αιολικά και λοιπά φωτοβολταϊκά πάρκα του εργοστασίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2022.
Ουσιαστικά θα είναι το πρώτο από τα επιπλέον δέκα δυνητικά φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του Nissan EV36 Zero.
Το έργο ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ενώ η συνολική επένδυση είναι 1 δισ. λίρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης