Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ο S&P (-0,85%) κράτησε τις 4.520 μονάδες για δεύτερη φορά - Τεστ στην Wall, στo + 10,3% o VIX

Ο S&P (-0,85%) κράτησε τις 4.520 μονάδες για δεύτερη φορά - Τεστ στην Wall, στo + 10,3% o VIX
O Elon Musk πούλησε μετοχές αξίας 1 δισ δολ στην TESLA
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε σήμερα 3/12 η Wall Street μετά την χθεσινή ανοδική αντίδραση έναντι του sell off της... Omicron που προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες, με την αγορά να αξιολογεί τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ.
Παρά ταύτα ο S&P  κράτησε τις 4.520 μονάδεςμε χαμηλό τις 4.494, που είναι και μια σημαντική στήριξη του ΚΜΟ των 63 ημερών.Ο VIX έφτασε το 30,75 το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2021.
Αντίστοιχα ο DOW στις 34.580 -0,17% και ο NASDAQ -1,92%. Tα χαμηλά της ημέρας ήταν 34.264 για τον DOW και 14.931 για το NASDQ.

Η αγορά θα πραγματοποιήσει ένα τεστ που έχει τεχνικά χαρακτηριστικά μετά την σημαντική και γρήγορη άνοδο που έκανε από τον Οκτώβριο, έχοντας παράλληλα και την πίεση της αντιπληθωριστικής πολιτικής, το μήνυμα της οποίας έχει δώσει τόσο ο πρόεδρος της FED Powell όσο και ο Πρόεδρος Biden.

Όλα εξαρτώνται από την φράση του Powell, ότι πρέπει να αφαιρεθεί η έννοια συγκυριακός (transitory) από τον πληθωρισμό, στοιχείο που δείχνει και την ανησυχία για έναν πιο μόνιμο πληθωρισμό, που ο Powell παραδέχτηκε αφού ανανέωσε την θητεία του ως επικεφαλής της FED o Αμερικανός πρόεδρος.

Οι βασικές μετοχές υποχώρησαν όλες με την TESLA -6,42% στα 1.014,97 δολ, την Apple -1,17% στα 161,84 δολάρια, τη NVIDIA -4,46% στα 306,93 δολ και την AMAZON -1,38% στα 3.389,79 δολ.
Ο Musk πούλησε 1δισ αξίας μετοχές επιπλέον στην TESLA.

Το δολάριο στο 1,13 με το ευρώ, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων την ίδια ώρα κατέγραψαν πτώση 6,5% στα 1,35%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, καθώς η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει την έντονη μεταδοτικότητα, αλλά όχι το κατά πόσον μπορεί να ξεπερνά την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.
Η κυβέρνηση του προέδρου Biden ανακοίνωσε τη στρατηγική της μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων της μετάλλαξης Omicron στη χώρα καλώντας τις επιχειρήσεις να εντείνουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων τους, μολονότι μια αντίστοιχη εντολή από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει παγώσει από την ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη μέχρι νεωτέρας.

Dept Ceiling:Λύση στο πάρα πέντε όπως πάντα

Ο Λευκός Οίκος
επέβαλε εξάλλου εκ νέου αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, απαιτώντας από επιβάτες οι οποίοι εισέρχονται στις ΗΠΑ να έχουν πραγματοποιήσει τεστ μέσα στο προηγούμενο 24ωρο.
Το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε τον προσωρινό προϋπολογισμό που εγγυάται τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τα μέσα του Φεβρουαρίου 2022, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο νέου shutdown, δηλαδή της παράλυσης πολλών υπηρεσιών του, που θα έθετε εκατομμύρια δημόσιους λειτουργούς σε τεχνική ανεργία από το Σαββατοκύριακο.
Με 69 ψήφους υπέρ έναντι 28 κατά, η Γερουσία, που ελέγχουν εντελώς οριακά οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά που επί της ουσίας απλά παρατείνει την ισχύ του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού μέχρι τη 18η Φεβρουαρίου 2022.
Πλέον επαφίεται στον πρόεδρο Biden να υπογράψει και να κυρώσει το νομοσχέδιο αυτό ως τα μεσάνυχτα σήμερα Παρασκευή, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωπες με διακοπή της χρηματοδότησής τους υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους.
Ακόμη πιεστικότερη είναι η επόμενη προθεσμία που έχει μπροστά της το αμερικανικό κοινοβούλιο, αυτή που αφορά το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού (28,9 τρισεκ. δολάρια), που θα έχει καλυφθεί τη 15η Δεκεμβρίου, κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.
Εάν το όριο δανεισμού δεν μεγεθυνθεί ή αρθεί, οι ΗΠΑ θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να κηρύξουν στάση πληρωμών, με καταστροφικές συνέπειες.

Πετρέλαιο: Αναζητώντας την σταθεροποίηση

Το πετρέλαιο σταθεροποιημένο στα 70 δολ το brent  με τo αργό να υποχωρεί κατά -0,14% στα 66,41 δολάρια το βαρέλι
την ώρα που ο ΟΠΕΚ + δεν έχει ακόμη σημειώσει πρόοδο, στη διένεξη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που την περασμένη εβδομάδα εμπόδισαν μια συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, καθιστώντας μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα λιγότερο πιθανή, ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ + σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρωσία παράλληλα εργάζεται παρασκηνιακά για να φέρει το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν πηγές στο Reuters. Ωστόσο, μια ρωσική πηγή είπε τη Δευτέρα ότι δεν ήταν αναμενόμενη μια συνάντηση αυτήν την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης