Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης με 37% - Παπανδρέου με 27,78% στον β΄ γύρο την ερχόμενη Κυριακή 13/12

Ανδρουλάκης με 37% - Παπανδρέου με 27,78% στον β΄ γύρο την ερχόμενη Κυριακή 13/12
Εντυπωσιακή η συμμετοχή των ψηφοφόρων 270.000 στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ισχυρό προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με ποσοστό 37,05% και ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός με 27,77% και ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 26, 06%.
Ο ευρωβουλευτής προκρίνεται με ισχυρό μάλιστα προβάδισμα στον Β΄Γύρο των εκλογών (12/12/2021), όπου θα τον ακολουθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τη δυναμική του Ανδρέα Λοβέρδου στην Αττική.
Με την ενσωμάτωση στο 90,26% των ψήφων οι τρεις υποψήφιοι έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στον Β' Γύρο των εκλογών.
Για μεγάλη επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 37,06%

Γιώργος Παπανδρέου 27,78%

Ανδρέας Λοβέρδος 25,95%

Χάρης Καστανίδης 2,99%

Παύλος Χρηστίδης 3, 25%

Παύλος Γερουλάνος 2,97%

Νωρίτερα:

Ετσι, με ενσωματωμένο το 84,17% των ψήφων (το 86,68% των εκλογικών κέντρων - 225.560 ψήφοι) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,09% (83.071 ψήφοι).

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,78% (62.220) και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,01% (58.249).

Νωρίτερα:

Ετσι, με ενσωματωμένο το 55,65% (149.126 ψήφοι) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 38,48% (56.996 ψήφοι).

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,06% (40.088 ψήφοι), ο Α. Λοβέρδος με 24,88% (36.847 ψήφοι).

Επονται οι Χάρης Καστανίδης με 3,56% (5.274), Παύλος Χρηστίδης 3,38% (5.011) και ο Π. Γερουλάνος 2,63% (3.902).
Οι πρώτες αντιδράσεις των επιτελείων

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εκφράζουν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

«Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά για εμάς. Είμαστε πρώτοι με καθαρή διαφορά» έλεγαν συνεργάτες του. Ωστόσο δηλώνουν «σοβαροί και ενωτικοί, με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία».

Αισιόδοξοι δηλώνουν και στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου εκτιμώντας ότι εκείνος θα περάσει στον β' γύρο. Οπως σημειώνουν, στο 9.92% των εκλογικών κέντρων (με ελάχιστη ενσωμάτωση Αθήνας) και με ψηφίσαντες 15.331, η εικόνα είναι η εξής: 34.43% Ανδρουλάκης, Λοβέρδος: 30.64%, Παπανδρέου: 23.2%. Επίσης, στην Αττική στο 13% των ψηφοφόρων Νίκος Ανδρουλάκης 29%, Α. Λοβέρδος 31,2%, και Γ. Παπανδρέου 30,2%.

Απογοήτευση επικρατεί στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου που περίμεναν διαφορετικά αποτελέσματα ωστόσο για την ώρα αναμένουν περαιτέρω ενσωμάτωση. Αναγνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή ο Ν. Ανδρουλάκης έχει σαφή πρωτιά κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπείNωρίτερα:

Μεγάλο προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
Με καταμετρημένο το 15% των ψήφων ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με ποσοστό 40,1% και ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός με 26,7% και ο Ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 24,1%.

Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 40,55% των εκλογικών τμημάτων από την περιφέρεια αλλά μόνο με το 3% στην Αττική, τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 40,11%

Γιώργος Παπανδρέου 26,78%

Ανδρέας Λοβέρδος 24,13%

Χάρης Καστανίδης 3,63%

Παύλος Χρηστίδης 3,21%

Παύλος Γερουλάνος 2,13%.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των ψηφοφόρων

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων, που έφτασε τις 270.000 ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσοστό των εκλογών του 2017.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε παρατάθηκε η εκλογική διαδικασία έως τις 20:00 και η ικανοποίηση ήταν διάχυτη στη Χαριλάου Τρικούπη.
Μάλιστα ακολούθησε νέα σιωπηρή παράταση για τα εκλογικά τμήματα στα οποία υπήρχαν ακόμη ψηφοφόροι.

Μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στην Κρήτη

Σημαντική αύξηση, που άγγιξε το 50% στη συμμετοχή των εκλογέων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, καταγράφηκε στην Κρήτη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει μία πρόσθετη δυναμική για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει προπύργιο τα Χανιά αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος στηρίζεται από τον Βασίλη Κεγκέρογλου στο Ηράκλειο.
Αυξημένη ήταν η συμμετοχή και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην Α’ Αθήνας.

Πρώτος αναδείχθηκε στην Αυστραλία ο Γ. Παπαδρέου.

Ειδικότερα, σε σύνολο 108 ψήφων, ο Γιώργος Παπανδρέου συγγκέντρωσε το 50% των ψήφων (54), ο Ανδρέας Λοβέρδος το 31.48% (34), ο Νίκος Ανδρουλάκης το 11.1% (12), ο Παύλος Γερουλάνος ποσοστό 1.85% (2), ο Χάρης Καστανίδης το 2.78% (3), ο Παύλος Χρηστίδης το 2.78% (3).

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κατά την ψηφοφορία

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στον Ταύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Παύλος Χρηστίδης στην Αθήνα, ο Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη και ο Παύλος Γερουλάνος στην Αθήνα.

Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

Στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος".
Αφού ψήφισε ο κ. Παπανδρέου σε δήλωσή του ανέφερε ότι "σήμερα με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας. Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος"
Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που "πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους συνέβαλαν στις δημοκρατικές άξιες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριο".

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση και ενότητα

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους «Δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες μας».
«Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους, και να μού δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού, να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λοβέρδος: Να πάμε το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα μπροστά

Σε εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 8 το πρωί ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως δήλωσε, «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε την Δημοκρατική Παράταξη ψηλά. Απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο και τους καλώ να συμμετάσχουν στη δημοκρατική μας γιορτή. Είναι η ώρα να πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την Ελλάδα ψηλά».
Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 212.000 που προσήλθαν στις κομματικές κάλπες το 2017».
Χρηστίδης: Να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής
Στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης.
Όπως δήλωσε «ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.
«Πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς την όποια δε θα βρισκόμασταν εδώ, χωρίς την προσπάθειά της, χωρίς τη δουλειά της, χωρίς την τόλμη της όλα τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε.

Γερουλάνος: Tο ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει

"Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη" και "το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει", δήλωσεο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Π. Γερουλάνος, ο οποίος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Γερουλάνος, αφού ψήφισε , σε δήλωσή του ανέφερε πως "είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα, ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, , και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαίνετε να ψηφίσετε η Αλλαγή είσαι εσύ".

Καστανίδης: Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου

"Εύχομαι ανάταση πραγματικά μετά τις 12 Δεκεμβρίου στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα", δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Χ. Καστανίδης, ο οποίος ψήφισε στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καστανίδης, αφού ψήφισε, σε δήλωσή του ανέφερε ότι "σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης όλα τα μέλη, οι φίλοι, και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο. Ελπιδοφόρο. Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχει σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά μετά τις 12 Δεκεμβρίου στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα"
Οι εκλογές του 2017
Στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 η Φώφη Γεννηματά πήρε 87.000 ψήφους, ο Νίκος Ανδρουλάκης 52.000, ο Γιώργος Καμίνης 29.000, ο Σταύρος Θεοδωράκης 23.000 και περίπου 20.000 έλαβαν αθροιστικά οι υπόλοιποι (Κώστας Γάτσιος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης), ενώ το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2015 είχε λάβει 153.00 ψήφους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης