Επικαιρότητα

Πάνω από το 8% πλέον ο στόχος του 2021 για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Πάνω από το 8% πλέον ο στόχος του 2021 για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Η ανάπτυξη του 13,4% που ανακοινώθηκε για το τρίτο τρίμηνο ήταν υψηλότερη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς

Πάνω από το 8% ανεβαίνει πλέον ο πήχυς της ανάπτυξης για το 2021, καθώς η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς κατά το τρίτο τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από τις δυναμικές επιδόσεις του τουρισμού.

Η ανάπτυξη του 13,4% που ανακοινώθηκε για το τρίτο τρίμηνο ήταν υψηλότερη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς, οι οποίες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, κυμαίνονταν από το  11,7% έως το 12,9%. Σε συνδυασμό και με την προς τα πάνω αναθεώρηση των στοιχείων για την ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου, είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ενώπιον ενός ακόμα γύρου αναβαθμίσεων σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την ανάπτυξη.

«Το momentum της ανάπτυξης της οικονομίας επιταχύνθηκε το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, με ώθηση από τον τουρισμό, ο οποίος εμφάνισε καλύτερες των προβλέψεων επιδόσεις», σημειώνει σε δηλώσεις του στο Reuters ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας, Νίκος Μαγγίνας. «Η ανάπτυξη πρόκειται να ξεπεράσει το 8% στο σύνολο του έτους, ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει σημαντική επιβράδυνση το τέταρτο τρίμηνο», προσθέτει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης