Τελευταία Νέα

Έκθεση της Σουηδίας: Η «αιμοδοσία» της ηλ. ενέργειας περνά από τα offshore αιολικά

Έκθεση της Σουηδίας: Η «αιμοδοσία» της ηλ. ενέργειας περνά από τα offshore αιολικά
Η έκθεση της «Thema Consulting Group» διαπίστωσε ότι οι ανάγκες της Σουηδίας σε ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσαν να είναι 370 TWh έως το 2050

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα μπορούσε να καλύψει το 45% των αναγκών της Σουηδίας σε ηλεκτρική ενέργεια έως το 2050, σύμφωνα με μελέτη που ανατέθηκε από τον οργανισμό εμπορίου αιολικής ενέργειας της χώρας και πέντε εταιρείες-μέλη.

Η έκθεση της «Thema Consulting Group» διαπίστωσε ότι οι ανάγκες της Σουηδίας σε ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσαν να είναι 370 TWh έως το 2050, σχεδόν τρεις φορές την τρέχουσα κατανάλωση των 140 TWh. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο υπεράκτιος άνεμος θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει 167 TWh μέχρι τα μέσα του αιώνα, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ μια «σημαντική αύξηση» της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μπορεί να πραγματοποιηθεί ήδη από το 2030.

Οι αιτίες της ανόδου του κλάδου

Η αναμενόμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στις εξελίξεις στη βιομηχανία, η οποία το 2050 αναμένεται να χρειαστεί μόνο 130 TWh για την παραγωγή υδρογόνου, αναφέρει η έκθεση. Η μελέτη τόνισε ότι οι υπεράκτιες εφαρμογές αιολικής ενέργειας στη Σουηδία υπερβαίνουν τις 500 TWh παραγωγής, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να απογειωθεί η επέκταση, ανέφερε η ένωση.

Τέλος, απευθύνονται τα απαραίτητα καλέσματα στην κυβέρνηση, προκειμένου να τρέξει μεταρρυθμίσεις σε τέσσερις βασικούς τομείς:

ενίσχυση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

ένα σαφές σχέδιο για την επέκταση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

απλοποίηση και συντόμευση της διαδικασίας αδειοδότησης

αύξηση των τοπικών κινήτρων για τη συμβολή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ορυκτά.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης