Ναυτιλία

Συνάντηση Πλακιωτάκη - Kitack (ΙΜΟ) με επίκεντρο τη μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου από τα πλοία

Συνάντηση Πλακιωτάκη - Kitack (ΙΜΟ) με επίκεντρο τη μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου από τα πλοία
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, ο κ. Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε προς τον γ.γ. του ΙΜΟ την αμέριστη υποστήριξη της χώρας μας στους στόχους και το έργο του Οργανισμού.
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα προώθησης της υλοποίησης της στρατηγικής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ για την μείωση των αερίων εκπομπών του θερμοκηπίου από τα πλοία, έδωσε σήμερα 8/12 ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, Kitack-Lim.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, ο κ. Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε προς τον γ.γ. του ΙΜΟ την αμέριστη υποστήριξη της χώρας μας στους στόχους και το έργο του Οργανισμού.

Ο υπουργός εξάλλου, επεσήμανε προς τον κ. Kitack - Lim, ότι η υλοποίηση της στρατηγικής του ΙΜΟ θα πρέπει να γίνει με τρόπο ρεαλιστικό και δίκαιο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τον παγκόσμιο χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας όλων των ναυτιλιακών τομέων, ενώ αναφέρθηκε και στην άμεση αναγκαιότητα προώθησης των τεχνικών λύσεων (σε τεχνολογίες, καύσιμα και υποδομές) που θα επιτρέψουν την ενεργειακή μετάβαση της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Νωρίτερα, ο κ. Πλακιωτάκης είχε συναντήσεις με τον υπουργό Μεταφορών του Κατάρ, Jassim Saif Al Sulaiti καθώς και με τον υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας, Robert Courts.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών, επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο ναυτιλιακής συνεργασίας της Ελλάδας, τόσο με το Κατάρ, όσο και με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η πρόθεση όλων για περαιτέρω ενίσχυσή της, στη βάση του τετράπτυχου "ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα, ψηφιοποίηση και κοινωνική ανταποδοτικότητα".
Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης και ο Καταρινός ομόλογος του, συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης των ναυτιλιακών σχέσεων των δύο κρατών, μέσω της υπογραφής μιας διακρατικής ναυτιλιακής συμφωνίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης, στην διάρκεια των συναντήσεων, συζήτησε τα θέματα που θα απασχολήσουν την 32η σύνοδο της γεν. συνέλευσης του ΙΜΟ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εφαρμογή της αρχικής στρατηγικής του ΙΜΟ για την μείωση των εκπομπών GHG από τα πλοία. Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στην διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του συμβουλίου του Οργανισμού, όπου ως γνωστόν η Ελλάδα είναι υποψήφια για επανεκλογή στην κατηγορία «Α», ως κράτος με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή υπηρεσιών διεθνών θαλάσσιων μεταφορών.
Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης είχε εθιμοτυπική συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης