Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Οι τιμές του φυσικού αερίου θα πέσουν κάτω από 3 δολ./γαλόνι το 2022

EIA: Οι τιμές του φυσικού αερίου θα πέσουν κάτω από 3 δολ./γαλόνι το 2022
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το φυσικό αέριο λόγω κορωνοϊού αλλά η ΕΙΑ προβλέπει ότι οι τιμές θα πέσουν από το ξεκίνημα του 2022

Ανακούφιση στους καταναλωτές προσφέρει η πρόγνωσης της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας πως αναμένει σύντομα τις τιμές του φυσικού αερίου να  πέσουν μετά το μπαράζ ανόδου των τιμών του.
Η φετινή άνοδος των τιμών στα πρατήρια φαίνεται ότι έφτασε επιτέλους στο τέλος της και μια νέα κυβερνητική έκθεση προβλέπει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα πέσει πολύ κάτω από τα 3 δολάρια το νέο έτος.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ δημοσίευσε τις βραχυπρόθεσμες ενεργειακές της προοπτικές την Τρίτη, προβλέποντας ότι οι τιμές θα πέσουν πρώτα στα 3,01 δολάρια σε εθνικό επίπεδο τον επόμενο μήνα πριν φτάσουν κατά μέσο όρο στα 2,88 δολάρια ανά γαλόνι για το υπόλοιπο του 2022.

Σύμφωνα με τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανίας AAA, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν.
Η μέση τιμή σε εθνικό επίπεδο για ένα γαλόνι κανονικής βενζίνης σήμερα είναι τώρα 3,34 $, μειωμένη κατά 8 σεντς από έναν μήνα πριν.

Ωστόσο, οι οικονομικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στη βιομηχανία πετρελαίου, επηρεάζουν τις τιμές του φυσικού αερίου και όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΑ οι τιμές του φυσικού αερίου σήμερα είναι 1,18 δολάρια υψηλότερες από ό,τι ήταν ίδια εποχή το 2020, όταν η ζήτηση ήταν μειωμένη λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών με στόχο τον περιορισμό του τότε ταχέως εξαπλούμενου κορωνοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης