Ενέργεια

Οι προτεραιότητες Biden για την καθαρή ενέργεια - Τι είναι το «buy clean»

Οι προτεραιότητες Biden για την καθαρή ενέργεια - Τι είναι το «buy clean»
Μεγάλα τα χρηματικά ποσά που θα ξοδευτούν στην προώθηση της καθαρής ενέργειας

Στην προώθηση της πράσινης ενέργειας κατευθύνονται όλες οι κινήσεις των ΗΠΑ, με τον Joe Biden να θέτει σημαντικούς και μεγάλους στόχους, με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 65% έως το 2030 και την ανθρακική ουδετερότητα μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, ο Λευκός Οίκος πρόκειται να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τον ομοσπονδιακό του στόλο ηλεκτρικών οχημάτων, να αναβαθμίσει κτίρια που ανήκουν ή να μισθώνονται από την κυβέρνηση και να προσθέσει περισσότερη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο της χώρας. Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα δαπανήσει 650 δις. δολ. για την αναβάθμιση 300.000 κτιρίων και για την αντικατάσταση στόλου 600.000 αυτοκινήτων και φορτηγών με ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Λευκός Οίκος δεσμεύτηκε ότι θα συντονιστεί με τους Αμερικανούς κατασκευαστές μπαταριών και εξοπλισμού φόρτισης για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ο πρόεδρος τον Νοέμβριο υπέγραψε σε νόμο ένα δικομματικό σχέδιο υποδομής που περιλαμβάνει 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εθνικού δικτύου σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Η πρωτοβουλία «buy clean»

Στις προτεραιότητες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πρωτοβουλία buy clean» που κατευθύνει την κυβέρνηση να προωθήσει τη χρήση προϊόντων με χαμηλότερες εκπομπές, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την αγορά βιώσιμων και χαμηλών εκπομπών άνθρακα αγαθών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

«Μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χτίζει, αγοράζει και διαχειρίζεται τα περιουσιακά της στοιχεία και τις δραστηριότητές της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των βιομηχανιών καθαρής ενέργειας και καθαρής τεχνολογίας της Αμερικής», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο γερουσιαστής Tom Carper, D-Del., πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, είπε ότι η εντολή του Biden θα φέρει τις ΗΠΑ πιο κοντά στην επίτευξη των κοινών τους στόχων για την κλιματική αλλαγή και θα ενισχύσει τον τομέα της καθαρής ενέργειας.

«Η προσοχή της κυβέρνησης στη μείωση των εκπομπών είναι το σωστό βήμα Οι πολιτείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να εφαρμόσουν τα δικά τους σχέδια μείωσης των εκπομπών»  συμπλήρωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης