Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου: Μηνάς ο Καλλικέλαδος, Ερμογένης και Εύγραφος

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου: Μηνάς ο Καλλικέλαδος, Ερμογένης και Εύγραφος
Στη μελέτη των φιλοσόφων επίσης, δεν μπόρεσε να βρει κάτι το αληθινό - Τότε προχώρησε στη μελέτη χριστιανικών συγγραμμάτων

Τότε ο Μαξιμίνος έστειλε νέο έπαρχο, τον Αθηναίο λόγιο Ερμογένη. Αυτός, τηρώντας το γράμμα του νόμου, βασάνισε σκληρά το Μηνά και τον έκλεισε στη φυλακή, για να πεθάνει εκεί μέσα από τις πληγές του.

Ο Μηνάς ήταν Αθηναίος και από την οικογένεια του ειδωλολάτρης. Όταν όμως εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε αρκετά, διαπίστωσε ότι η πολυθεΐα ήταν μάλλον ψέμα και πλάνη.

Στη μελέτη των φιλοσόφων επίσης, δεν μπόρεσε να βρει κάτι το αληθινό. Τότε προχώρησε στη μελέτη χριστιανικών συγγραμμάτων.

Έπειτα του Ευαγγελίου, όπου και βρήκε αυτό πού τον γέμιζε ψυχικά, δηλαδή το φως και την αλήθεια. Έτσι, ο Μήνας έγινε χριστιανός.

Αργότερα, ο βασιλιάς Μαξιμίνος (311 – 313 μ.Χ.) (κατ’ άλλους ο Μαξιμιανός [286 – 305 μ.Χ]), μη γνωρίζοντας ότι είναι χριστιανός, τον έκανε έπαρχο Αλεξανδρείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/10-dekemvriou-agii-minas-o-kallikelados-ermogenis-ke-evgrafos-2/

Από που προέρχεται η αγιότητα;

Η αγιότητα δεν είναι απλά «ορθότητα» ή «τιμιότητα», για την οποία οι «ηθικοί» πρόκειται να «ανταμειφθούν» στην Ουράνια Βασιλεία του Θεού.

Είναι εκείνο το ύψος, κατά το οποίο οι άνθρωποι είναι πλημμυρισμένοι με τη Χάρη του Θεού, η οποία διοχετεύεται από αυτούς προς όλους όσους τους συναναστρέφονται.

Η αγιότητα των αγίων, προέρχεται από τη δική τους άμεση και συνεχή θεωρία της δόξας του Θεού.

Οι άγιοι είναι, επίσης, γεμάτοι από την αγάπη για τον πλησίον η οποία αγάπη, προέρχεται από την αγάπη που έχουν αυτοί προς τον Θεό και γι’ αυτό ανταποκρίνονται σε κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Και σε κάθε ανθρώπινο αίτημα του πλησίον τους, οι άγιοι ενεργούν σαν διαμεσολαβητές και σαν πρεσβευτές ενώπιον του Θεού».

Πηγή: Proseuxi.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης