Ενέργεια

Φορτιστής EV: Η λύση Thor κάνει την ανατροπή και παθαίνει «αμνησία»

Φορτιστής EV: Η λύση Thor κάνει την ανατροπή και παθαίνει «αμνησία»
Η πρόσοψη του Thor ενσωματώνει μια οθόνη αφής και μια περιοχή ανάγνωσης καρτών

Φόρτιση και ηλεκτροκίνηση είναι αλληλένδετα στοιχεία, καθώς οι υποδομές φόρτισης είναι το ακανθώδες μέχρι στιγμής ζήτημα επέκτασης της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με το pveurope.eu, η Growatt λανσάρει τον νέο της έξυπνο φορτιστή EV της σειράς Thor προκειμένου να τροφοδοτήσει τα πράσινα ταξίδια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Υπάρχουν δύο τύποι φορτιστών για να επιλέξουν οι πελάτες: Με εκτεταμένη συμβατότητα, οι φορτιστές Thor EV μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα επώνυμα ηλιακά συστήματα και EV τόσο για οικιακή όσο και εμπορική χρήση. Υπάρχουν δύο τύποι φορτιστών - ένας φορτιστής AC EV σε έκδοση 3 και 7 κιλοβάτ καθώς και σε έκδοση 11 και 22 κιλοβάτ) και φορτιστής DC EV.

Εύκολος έλεγχος

Η πρόσοψη του Thor ενσωματώνει μια οθόνη αφής και μια περιοχή ανάγνωσης καρτών. Είναι ενσωματωμένο στο «GroHome», ένα σύστημα IoT που αναπτύχθηκε από την Growatt, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν τηλεχειρισμό, έλεγχο πολλαπλών ζωνών και έξυπνο προγραμματισμό στις τελικές συσκευές των χρηστών τους. Με την εφαρμογή «ShinePhone», οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την κατάσταση φόρτισης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να προγραμματίζουν διαφορετικές λειτουργίες φόρτισης μέσω πολλαπλών μεθόδων σύνδεσης, όπως WiFi, θύρα LAN και 4G.

Έξυπνη φόρτιση

Το Thor υποστηρίζει τρεις διαφορετικές λειτουργίες φόρτισης — Fast Mode, Off-Peak Mode και PV Linkage Mode. Με τη Γρήγορη λειτουργία, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτιστούν με τη μέγιστη ταχύτητα, ενώ η λειτουργία εκτός αιχμής επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε ώρες με λιγότερες χρεώσεις από το δίκτυο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης