Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street – 319 μονάδες έχασε ο Dow – Πτώση 0,9% για τον S&P

Απώλειες στη Wall Street – 319 μονάδες έχασε ο Dow – Πτώση 0,9% για τον S&P

Ο Nasdaq υποχώρησε 1,39% στις 15,413 μονάδες

 

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street καθώς S&P 500 υποχώρησε από το ρεκόρ του τη Δευτέρα, και οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί σχετικά με το πώς η παραλλαγή Omicron θα επηρεάσει την οικονομία και τι θα ανακοινώσει η Federal Reserve την Τετάρτη.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,91% στις 4.669 μονάδες.

Ο Dow Jones  έκλεισε 319 μονάδες χαμηλότερα, στις 35,651 μονάδες υποχωρώντας από την πτώση της μετοχής της Boeing κατά 3,5%.
Ο  Nasdaq Composite υποχώρησε 1,39% στις 15,413 μονάδες.

Η επανέναρξη κλάδων όπως οι αεροπορικές εταιρείες και η κρουαζιέρα ήταν μερικοί από τους μεγαλύτερους χαμένους τη Δευτέρα. Η American Airlines σημείωσε πτώση 4,9% και η Delta Air Lines σημείωσε πτώση 3,3%. Η Carnival Corp. σημείωσε πτώση 5,1%.

Από τη θετική πλευρά, οι μετοχές της Moderna αυξήθηκαν κατά 5,9% την ημέρα αφότου ο κορυφαίος ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, αποκάλεσε τα ενισχυτικά εμβόλια Covid «βέλτιστη φροντίδα», αλλά είπε ότι ο ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου δεν θα αλλάξει.

Ισραηλινοί ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Sheba και στο Κεντρικό Εργαστήριο Ιολογίας του Υπουργείου Υγείας κατέληξαν το Σάββατο στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με τρεις δόσεισ Pfizer-BioNTech Covid-19 ήταν αποτελεσματική κατά της νέας παραλλαγής όμικρον. Οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν άνοδο 4%.

Ωστόσο, η νέα παραλλαγή έχει ωθήσει ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επαναφέρουν τους περιορισμούς στην υγεία για να επιβραδύνουν την εξάπλωση. Από την Κυριακή, οι ΗΠΑ πλησίαζαν τους 800.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον ένας ασθενής που είχε προσβληθεί από την παραλλαγή του όμικρον πέθανε στη χώρα.

Ο S&P 500 σημείωσε την καλύτερη εβδομάδα του από τον Φεβρουάριο και έκλεισε ένα νέο ρεκόρ, ανακάμπτοντας από ένα μεγάλο sell-off που προκλήθηκε από τους φόβους για την παραλλαγή omicron. Ο Dow κέρδισε 4% την περασμένη εβδομάδα, σπάζοντας ένα σερί τεσσάρων αρνητικών εβδομάδων με την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης