Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποιά είναι η καθηγήρια Μαρία Ψυλλάκη που αναλαμβάνει την Επ. Ελέγχου στην ΔΕΗ

Ποιά είναι η καθηγήρια Μαρία Ψυλλάκη που αναλαμβάνει την Επ. Ελέγχου στην ΔΕΗ
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Small Business Management, το European Journal of Operational Research, Journal of Business and Financial Economics
H Μαρία Ψυλλάκη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σπούδασε στο University of Nice Sophia Antipolis, France από όπου έλαβε το Master και το διδακτορικό της δίπλωμα με υποτροφία το 1997 στα χρηματοοικονομικά.. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Λονδίνο (Birckbeck College, University of London) σαν Επισκέπτρια Ερευνήτρια (Post Docroral Research Fellow), χρηματοδοτούμενη από το CEPR (Centre for Economic Policy Research) και το ERSC (Economic and Social Research Council).

Δίδαξε σε διάφορα Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Διετέλεσε Επισκέπτρια Επίκουρος Καθηγήτρια Χρηματοοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey (Η.Π.Α.), στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε Χρηματοοικονομική και σε Επένδυση και Διοίκηση Χαρτοφυλακίων. Επίσης δίδαξε σαν Επισκέπτρια Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομική και Οργανωτική Συμπεριφορά. Στο Πανεπιστήμιο της Nice-Sophia Antipolis ήταν Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Τμήμα από το 2001 μέχρι τον Αύγουστο του 2008. Τέλος από το 2009 είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) του ΕΑΠ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ».

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ερευνητικά – Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Small Business Management, το European Journal of Operational Research, Journal of Business and Financial Economics, το Journal of Banking and Finance, το Small Business Economics, το Applied Financial Economics, το Journal of Productivity Analysis. Είναι Κριτής (Referee) στο Journal of Banking and Finance, στο Small Business Economics, στο European Journal of Operational Research, στο Empirical Economics, Managerial Finance. Κατά την περίοδο 2009-2012 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Επιστήμης (HFAA).
Tα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης