Ενέργεια

Ρωσία: Ο Nord Stream 2 μπορεί να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου τον Ιανουάριο

Ρωσία: Ο Nord Stream 2 μπορεί να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου τον Ιανουάριο
«Μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι το πρώτο φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 2 θα φτάσει τον Ιανουάριο», είπε ο επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας στην κάτω βουλή
Σχετικά Άρθρα

Ο Pavel Zavalny, επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας στην κάτω βουλή της Ρωσίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι το φυσικό αέριο μπορεί να αρχίσει να ρέει μέσω του αγωγού Nord Stream 2 προς τη Γερμανία μόλις τον Ιανουάριο.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πλήρης πιστοποίηση του αγωγού δεν θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι το πρώτο φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 2 θα φτάσει τον Ιανουάριο», είπε ο Zavalny σε διαδικτυακή διάσκεψη.

"Γιατί είμαι σίγουρος γι' αυτό; Πρώτα απ 'όλα, το χρονοδιάγραμμα για αυτήν (πιστοποίηση) λήγει τον Ιανουάριο. Και δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καθυστερήσουν περαιτέρω αυτή τη διαδικασία", είπε.

Πρόσθεσε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, το επίπεδο του φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης θα μειωθεί, γεγονός που θα ενίσχυε τις τιμές.

«Αυτό θα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να μην καθυστερήσει η πιστοποίηση και η λειτουργία του Nord Stream 2», σημείωσε.

Πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι και στελέχη της Gazprom περίμεναν ότι ο αγωγός θα ξεκινήσει να λειτουργεί φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης