Τελευταία Νέα

H Ørsted ανακοίνωσε το έργο στην Maryland με αναφορά στην συνεργασία με την Cenergy

H Ørsted ανακοίνωσε το έργο στην Maryland με αναφορά στην συνεργασία με την Cenergy
Ποιό είναι το project Skipjack Wind 2 Offshore δυναμικού 846 MW

Η δανική Ørsted ανακοίνωσε ότι ανέλαβε μετά από ανάθεση της Πολιτείας του Maryland και της αρμόδιας Επιτροπής το έργο 20ετούς διάρκειας για Υπεράκτια Αιολικά, το περίφημο Skipjack Wind 2 Offshore δυναμικής 846 MW. Το Skipjack Wind 2 Offshore θα προμηθεύει με πράσινη ενέργεια 250.000 σπίτια στην περιοχή Delmavra. Θα το εκτελέσει σαν εννιαίο project με το Skipjack Wind 1 (120 MW).
Ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία το 2026. Η λεγόμενη OREC price για το εκάστοτε τέτοιο έργο αντιστοιχεί στην προσυμφωνημένη τιμή, που είναι 71,61 δολ/ MWh από το 2012  με αναπροσαρμογή 3% σε ετήσια βάση.

Επένδυση 510 εκατ δολ με την συμμετοχή των Ελληνικών Καλωδίων

Το Skipjack Wind 2 έχει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 510 εκατ δολ. Παράλληλα η Ørsted φέρνει και την συμφωνία με τα Ελληνικά Καλώδια για να συμβάλλουν στην πλήρως πρώτη καθετοποιημένη  υποθαλάσσια διασύνδεση στο Maryland βιομηχανικής ανάπτυξης.
Η Ørsted θα φτιάξει  ένα παγκόσμιας κλάσης βιομηχανικό συγκρότημα υποδομής για Υπεράκτιa Αιολκικα στο Maryland με στόχο την δυναμικότητα παραγωγής στις 100 τουρμπίνες.
Η Ørsted ήδη κασκευάζει το Υπεράκτιο Αιολικό στο Marylad και τον Οκτώβριο, που πέρασε, καθιέρωσε και το πρώτο κέντρο παραγωγής χάλυβα για Υπεράκτια Αιολικά, στο  Crystal Steel Fabricators στο Federalsburg.

Αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις ένα ακόμα σημαντικό έργο κατά 50%, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προστίθεται στο ανεκτέλστο της Cenergy.
Η Cenergy κερδίζει έδαφος διαρκώς στις υποθαλάσσιες διασυνδέσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=530260

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης