Διεθνή

Σε σκληρό lockdown εισέρχεται η Ολλανδία – Κλείνουν καταστήματα, σχολεία και δημόσιοι χώροι έως 14/1/2022

Σε σκληρό lockdown εισέρχεται η Ολλανδία – Κλείνουν καταστήματα, σχολεία και δημόσιοι χώροι έως 14/1/2022
Είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με την παραλλαγή Omicron», δήλωσε ο Rutte

Η Ολλανδία θα εισελθει σε αυστηρό lockdown από το πρωί της Κυριακής για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος ενός νέου άλματος των κρουσμάτων COVID-19 λόγω της μετάλλαξης Omicron, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Mark Rutte σε συνέντευξη Τύπου Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021.
«Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Αυτό είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με την παραλλαγή Omicron», δήλωσε ο Rutte κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.
«Είμαι εδώ απόψε με στενάχωρη διάθεση.
Για να συνοψίσω σε μια φράση, η Ολλανδία επιστρέφει στην καραντίνα από αύριο (19./12)», είπε χαρακτηριστικά.
Η απόφαση ελήφθη σε κυβερνητική σύσκεψη το Σάββατο (18/12) με τους ειδικούς της στον τομέα της υγείας, οι οποίοι συνέστησαν το κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων, σχολείων, μπαρ, εστιατορίων και άλλων δημόσιων χώρων.
Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν στις ολλανδικές πόλεις έξω από τα καταστήματα νωρίτερα το Σάββατο (18/12), καθώς ο κόσμος έσπευσε να κάνει χριστουγεννιάτικες αγορές την τελευταία στιγμή και ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως η χώρα θα εισέλθει από την Κυριακή (19/12) σε ένα ακόμη lockdown.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/602934/ollandia-o-prothypourgos-rutte-anakoinose-skliro-lockdown-apo-tin-kyriaki-19-dekemvriou-2021

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης