Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Gazprom Neft αναμένει έσοδα ρεκόρ και μεγάλη αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου

Η Gazprom Neft αναμένει έσοδα ρεκόρ και μεγάλη αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 2,5% φέτος και κατά επιπλέον 7% το 2022  σύμφωνα με την ρωσική εταιρεία

Η Gazprom Neft ο πετρελαϊκός βραχίονας της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Gazprom, αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 2,5% φέτος και κατά επιπλέον 7% το 2022, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alexander Dyukov.
Η Gazprom Neft, της οποίας η παραγωγή έχει αυξηθεί ταχύτερα από τους Ρώσους ομολόγους της, παρήγαγε 96,1 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου υδρογονανθράκων το 2020, συμπεριλαμβανομένων 60,5 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου και συμπυκνωμάτων αερίου ή υγρών.
Οι πετρελαιοπηγές που έμειναν σε αδράνεια την άνοιξη του 2020, όταν η Ρωσία και άλλα μέλη της ομάδας παραγωγών OPEC+ μείωσαν την παραγωγή για να αντιμετωπίσουν τη βουτιά της ζήτησης στις αρχές της πανδημίας, θα ξαναρχίσουν την παραγωγή, είπε ο Dyukov.

Πλεονάζουσα δυναμικότητα

Ο Dyukov επεσήμανε ότι η Gazprom Neft επεκτείνει την πλεονάζουσα δυναμικότητα για να προσφέρει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής. «Όλα είναι καλά, όλα είναι υπό έλεγχο»,ανέφερε. Η εταιρεία είχε ήδη φτάσει στο επίπεδο παραγωγής που είχε επιτευχθεί στα τέλη του 2019 πριν από την πανδημία, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναμένει έσοδα ρεκόρ φέτος.
Η ρωσική εταιρεία βλέπει το μακροπρόθεσμο βιώσιμο εύρος τιμών του πετρελαίου στα 50-65 δολάρια το βαρέλι, επεσήμανε.
Η εταιρεία προχωρεί έργο δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στην περιοχή του Όρενμπουργκ κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν με δυναμικότητα 1 εκατομμυρίου τόνων ετησίως, που απαιτούσε επένδυση 30 δισεκατομμυρίων ρούβλια (407 εκατομμύρια δολάρια), είπε ο Dyukov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης