Ενέργεια

Σε χαμηλό 75 ετών οι παγκόσμιες ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2021

Σε χαμηλό 75 ετών οι παγκόσμιες ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2021

 Από τα τέλη Νοεμβρίου, οι συνολικοί παγκόσμιοι όγκοι που ανακαλύφθηκαν φέτος υπολογίζονται σε 4,7 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου

Οι ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2021 βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 75 ετών, εάν το υπόλοιπο του Δεκεμβρίου δεν καταφέρει να αποφέρει σημαντικά ευρήματα, δείχνει η ανάλυση της Rystad Energy.

Από τα τέλη Νοεμβρίου, οι συνολικοί παγκόσμιοι όγκοι που ανακαλύφθηκαν φέτος υπολογίζονται σε 4,7 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) και, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί σημαντικά ευρήματα μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, η βιομηχανία βρίσκεται σε τροχιά για τον χειρότερο απολογισμό ανακαλύψεων από το 1946.
Αυτό θα αντιπροσώπευε επίσης μια σημαντική πτώση από τα 12,5 δισεκατομμύρια boe που ανακαλύφθηκαν το 2020. Τα υγρά συνεχίζουν να κυριαρχούν στο μείγμα υδρογονανθράκων, αποτελώντας το 66% των συνολικών ευρημάτων.
Επτά νέες ανακαλύψεις ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, αποκαλύπτοντας περίπου 219 εκατομμύρια boe. Ο μηνιαίος μέσος όρος των όγκων που ανακαλύφθηκαν φέτος ανέρχεται πλέον σε 424 εκατομμύρια boe.
Η μείωση του αθροιστικού όγκου υπογραμμίζει την απουσία μεγάλων μεμονωμένων ευρημάτων, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. «Αν και ορισμένες από τις προοπτικές υψηλής κατάταξης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του έτους, ακόμη και μια σημαντική ανακάλυψη ενδέχεται να μην είναι σε θέση να συμβάλει στους όγκους που ανακαλύφθηκαν το 2021, καθώς αυτά τα πηγάδια ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν σε αυτό το ημερολογιακό έτος. Ως εκ τούτου, ο αθροιστικός όγκος που ανακαλύφθηκε για το 2021 πρόκειται να είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δεκαετιών», λέει ο Palzor Shenga, αντιπρόεδρος της ανάντη έρευνας της Rystad Energy.

Από την Lukoil η μεγαλύτερη ανακάλυψη

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη τον Νοέμβριο του 2021 ήταν το Yoti West της ρωσικής Lukoil στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού, το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 75 εκατομμύρια boe ανακτήσιμων πόρων. Η ανακάλυψη ενισχύει τους αθροιστικούς ανακαλυφθέντες όγκους της Lukoil στη χώρα. Ωστόσο, αυτοί οι όγκοι εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς για εμπορική ανάπτυξη και θα χρειαστούν περαιτέρω ανακαλύψεις συγκρίσιμης κλίμακας πριν μπορέσει να σχεδιαστεί μια ιδέα ανάπτυξης.
Αυτές οι ανακαλύψεις, ωστόσο, δίνουν ελπίδα στο Μεξικό ότι η χώρα μπορεί να σταματήσει ή να επιβραδύνει την πτώση της παραγωγής του. Αρκετά πηγάδια έχει προγραμματιστεί να ανοιχθούν σε τεμάχια που προσφέρονται σε διάφορους γύρους προσφορών, πολλά από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου. Στην ανοικτή θάλασσα της Μαλαισίας, το Nangka-1 έγινε το δεύτερο διαδοχικό εξερευνητικό πηγάδι που διανοίχτηκε εντός του Block SK 417.
Η διάνοιξη έγινε από τον κρατικό χειριστή της Ταϊλάνδης PTTEP σε βάθος 3.758 μέτρων I. Η Νορβηγία συνεχίζει να ανακαλύπτει μικρά έως μεσαία ευρήματα, παρέχοντας την ευκαιρία να υλοποιηθούν αυτές οι ανακαλύψεις με τη διαθέσιμη υποδομή.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης