Επικαιρότητα

Πυρά κατά Μόσιαλου από Κυρανάκη και Μητροπολίτες μετά την Ιερά Σύνοδο - Αμετανόητος ο καθηγητής

Πυρά κατά Μόσιαλου από Κυρανάκη και Μητροπολίτες μετά την Ιερά Σύνοδο - Αμετανόητος ο καθηγητής
Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες στο όνομα του προοδευτισμού διακωμώδησαν την πίστη των ανθρώπων, μη σεβόμενοι τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μετά την Ιερά Σύνοδο και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αντέδρασε στην ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου που απεικόνιζε την Παναγία και απευθυνόταν σε όσους δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης, ανέφερε: «Το πρόβλημα με τον κο Μόσιαλο δεν είναι η απόφασή του να προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της.
Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του. Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που «δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid» λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ. Ως πρώην Υπουργός του, αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας οφείλει να αντιληφθεί και τα δυο».

Την βλασφημία Μόσιαλου καυτηρίασε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος:

Αναλυτικά το ανακοινωθέν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

“Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Γέννηση του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, παρουσία εκπροσώπων Τοπικών Αρχών και πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη Σάρκωση του Θεού Λόγου η οποία προσεγγίζεται με σιωπή, όπως υποστήριξε, διότι ο άνθρωπος δεν μπορεί με τη λογική να ερμηνεύσει την ταπείνωση του Θεού, να γίνει άνθρωπος. Ταυτόχρονα καυτηρίασε τις απόψεις των Χ. Χωμενίδη συγγραφέα και Η. Μόσιαλου πανεπιστημιακού καθηγητή, οι οποίοι διακωμωδήσαν πρόσφατα το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

«Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες στο όνομα του προοδευτισμού διακωμώδησαν την πίστη των ανθρώπων, μη σεβόμενοι τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, υποστήριξε ότι η Εκκλησία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει και να δεχθεί αμαυρότητες και διακωμώδηση της πίστης.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καλλιεργείται από όλους κλίμα ενότητας, ενώ συγκεκριμένα, αναφορικά με τις παραπάνω προκλητικές απόψεις των ανθρώπων αυτών, ανέφερε ότι οι θέσεις που κατέχουν πηγάζουν από το λαό του οποίου και θα πρέπει να σέβονται την πίστη και τις παραδόσεις του.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Τσουκαλάς, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων”.

Αμετανόητος ο Μόσιαλος

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την ανάρτησή του στο Facebook έδωσε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων». Υπογράμμισε δε πως θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Συνεχίζοντας ο Ηλίας Μόσιαλος, είπε ότι κάνει τις καθημερινές του παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο, όχι μόνο με τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά με αναλυτική επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των επιδημιολογικών, φαρμακολογικών στατιστικών δεδομένων και παρουσίασής τους με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό.

«Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της σημαντικής αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους», είπε.


Τι δήλωσε ο Πατρών Χρυσόστομος

Μετά το πέρας της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας, ενώπιον πλήθους Πατρέων, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, Βουλευτών, Εκπροσώπων Αρχών και Φορέων, του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, αφού μίλησε για το βαθύ νόημα και σωτήριο μήνυμα της Εορτής των Χριστουγέννων, ανεφέρθη στο θέμα της ύβρεως προς το Πανάγιον πρόσωπον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Πανάγνου και Αειπαρθένου Θεοτόκου, από τον ασεβέστατο Μόσιαλο, για τον οποίο, όπως είπε ο Μητροπολίτης, απήντησε και απαντά ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός με την συμμετοχή του στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και στην Θεία Κοινωνία και παρεκάλεσε τον κ. Υφυπουργό να μεταφέρη την αγανάκτηση του ευσεβούς Λαού προς τον Πρωθυπουργό για την υβριστική στάση του Εκπροσώπου της Ελλάδος στους διεθνείς Οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.

Ουδείς έχει το δικαίωμα να εμπαίζη την Ορθόδοξο πίστη, να διακωμωδή τα Θεία, αλλά και να προσβάλλη τα θρησκευτικά πιστεύματα οιουδήποτε ανθρώπου.

Προσευχόμεθα ο Θεός να ελεήση τον συγκεκριμένο και τους ομοίους του και να τους φωτίση, ώστε να μετανοήσουν και να εκζητήσουν το έλεός Του.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

www.worldenergynews.gr















Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης