Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι τοποθετήσεις Πηλείδου στην αδειοδότηση του τεμαχίου «5»: Οι προοπτικές στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι τοποθετήσεις Πηλείδου στην αδειοδότηση του τεμαχίου «5»: Οι προοπτικές στην κυπριακή ΑΟΖ
Η υπουργός Ενέργειας, αναφέρεται επίσης στην επανέναρξη της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο 10 και τις προοπτικές που δημιουργούνται από τα αποτελέσματα που αναμένεται να προκύψουν σε 2-3 μήνες

Η αδειοδότηση του τεμαχίου 5 στην κοινοπραξία ExxonMobil και Qatar Energy στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα ως προς τις προοπτικές των ενεργειακών αποθεμάτων της κυπριακής ΑΟΖ. Η υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου υπογραμμίζει τη σημασία της διεύρυνσης της συνεργασίας με την κοινοπραξία, τονίζοντας ότι αυτή δείχνει την εμπιστοσύνη της ExxonMobil και Qatar Energy στις προοπτικές της κυπριακής ΑΟΖ σε μια δύσκολη εποχή για τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

 Ταυτόχρονα όμως, σημειώνει ότι η νέα αδειοδότηση ενισχύει ακόμα περαιτέρω τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ και το Κατάρ, διασφαλίζοντας και τη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος.

Η υπουργός Ενέργειας, αναφέρεται επίσης στην επανέναρξη της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο 10 και τις προοπτικές που δημιουργούνται από τα αποτελέσματα που αναμένεται να προκύψουν σε 2-3 μήνες. Ακόμη, μιλά για τις προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, τις διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο και το Ισραήλ για το κοίτασμα Αφροδίτη καθώς επίσης και για τη συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης που έχει υπογραφεί.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης