Ενέργεια

Exxon: Μειωμένη η παραγωγή στο διυλιστήριο Baytown μετά την πυρκαγιά

Exxon: Μειωμένη η παραγωγή στο διυλιστήριο Baytown μετά την πυρκαγιά

 Κλειστή η μονάδα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις 23 Δεκεμβρίου

 

Η Exxon ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το διυλιστήριό της στο Baytown του Τέξας συνέχισε να λειτουργεί με μειωμένους ρυθμούς μετά από μια πυρκαγιά στις 23 Δεκεμβρίου και ότι η μονάδα στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά παρέμεινε κλειστή.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη προσδιορίσει την αιτία της πυρκαγιάς, αλλά ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να αδειάζει τη μονάδα, ώστε να μπορέσει να εισέλθει με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις και να εκτιμήσει τις επιπτώσεις που θα είχε στην παραγωγή.
Μια κατάθεση στην Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας ανέφερε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Μονάδα 1 Υδρολογικής Αποθείωσης της εγκατάστασης.
Οι εγκαταστάσεις της Exxon στο Baytown φιλοξενούν ένα χημικό εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο ολεφινών και το τέταρτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας, με ικανότητα επεξεργασίας 560.500 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα. Τέσσερις εργαζόμενοι νοσηλεύτηκαν, δύο από τους οποίους επιβεβαιώθηκε ότι βγήκαν από το νοσοκομείο.

Μια ομάδα ιδιοκτητών γειτονικών κατοικιών που δήλωσαν ότι τα σπίτια τους καταστράφηκαν από την πυρκαγιά κατέθεσαν μήνυση κατά της Exxon. Η αγωγή ζητά από δικαστήριο του Τέξας να αποτρέψει την εταιρεία από την τροποποίηση αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με την έκρηξη έως ότου ο συνήγορος των εναγομένων πραγματοποιήσει τη δική του επιθεώρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης