Επικαιρότητα

Σύσκεψη Μητσοτάκη - Τσιόδρα αύριο 29/12 - Προς επίσπευση των μέτρων

Σύσκεψη Μητσοτάκη - Τσιόδρα αύριο 29/12 - Προς επίσπευση των μέτρων
Βράζει λόγω της Omicron η Αττική - Αύξηση 300% στα κρούσματα - Μειώνεται η καραντίνα για ασυμπωματικούς

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και επιστήμονες από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid στην Ελλάδα, καθώς σέμαρα 28/12 ανακοινώθηκε αρνητικό ρεκόρ, καθώς τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 21.657, κάτ που είχε προαναγγείλλει νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Πρόκειται για έναν αριθμό που δεν έχει προηγούμενο και που προκαλεί τεράστια ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημίας και το κυριότερο για το εάν αυτά τα κρούσματα θα οδηγήσουν σε βαριά περιστατικά, σε νοσηλείες και θανάτους, πιέζοντας ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Πλεύρης είπε πως θα ξεπεράσουμε σήμερα Τρίτη 28/12 τα 15.000 κρούσματα covid, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως πλέον αυτά αγγίζουν τα 20.000.
«Επικρατεί η Omicron γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί πανικό.
Σήμερα ήδη στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000 που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα» είπε ο υπουργός, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα περιοριστικά μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα αύριο 29/12 το πρωί, στις 12:00  συνεδριάζουν οι ειδικοί - Μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά «έδειξε» ο Οικονόμου

«Πυρετός» στο κυβερνητικό επιτελείο εν όψει της λήψης μέτρων για την πανδημία ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά.
Αύριο 29/12 το πρωί, στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη στις υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπως γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα.
Στις 12:00 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, η οποία πιθανότατα θα εισηγηθεί τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας να εφαρμοστούν νωρίτερα από την 3η Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης