Ενέργεια

Η Gazprom δεν έχει κάνει κράτηση μέσω του αγωγού Yamal για τις 29 Δεκεμβρίου

Η Gazprom δεν έχει κάνει κράτηση μέσω του αγωγού Yamal για τις 29 Δεκεμβρίου

Αντίστροφη ροή του αγωγού Yamal-Europe για όγδοη συνεχόμενη ημέρα

 

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom δεν έχει κλείσει δυναμικότητα διαμετακόμισης φυσικού αερίου για εξαγωγές μέσω του αγωγού Yamal-Europe για τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας την Τρίτη.

Ο αγωγός Yamal-Europe που συνήθως παραδίδει ρωσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστελνε το καύσιμο πίσω στην Πολωνία για όγδοη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας δικτύου Gascade.

Ο αγωγός Yamal-Europe έστελνε το καύσιμο πίσω στην Πολωνία για όγδοη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας δικτύου Gascade. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανο-πολωνικά σύνορα πήγαιναν ανατολικά προς την Πολωνία με ωριαία ένταση σχεδόν 1,2 εκατομμυρίων κιλοβατώρες (kWh/h) το πρωί της Τρίτης, από περίπου 2 εκατομμύρια kWh τη νύχτα.
Στοιχεία από τη σλοβακική εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών Eustream έδειξαν ότι οι χωρητικότητες για τις ρωσικές ροές φυσικού αερίου της Τρίτης από την Ουκρανία στη Σλοβακία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν 773.712 μεγαβατώρες (MWh), αυξημένες από τη Δευτέρα, αλλά κάτω από τα προηγούμενα επίπεδα νωρίτερα τον Δεκέμβριο.
Ο αγωγός είναι μια σημαντική οδός για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Πυρά Poutin

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μεταπωλεί ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει την υπερθερμανθείσα αγορά, ρίχνοντας την ευθύνη για την αντιστροφή και την εκτόξευση των τιμών στους Γερμανούς εισαγωγείς φυσικού αερίου.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει την παρατήρηση του Putin.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας δήλωσε ότι η τρέχουσα κατεύθυνση ροής αντανακλά τη συμπεριφορά των παραγόντων της αγοράς, ενώ η γερμανική αγορά τροφοδοτείται μέσω άλλων οδών μεταφοράς. "Η ροή φυσικού αερίου στα γερμανικά συνοριακά σημεία διέλευσης προς γειτονικές χώρες στα ανατολικά δεν είναι ασυνήθιστη. Μια ευέλικτη ροή φυσικού αερίου και προς τις δύο κατευθύνσεις στα συνοριακά σημεία διέλευσης στην ΕΕ είναι επιθυμητή ως απόκριση στα σήματα της αγοράς και για τη διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού. καταστεί δυνατή κατ' αρχήν σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Η Ρωσία προμηθεύει επίσης αέριο στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης