Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε άνοδο οι τιμές του χαλκού - Έφθασαν έως και τα 9.706 δολάρια

Σε άνοδο οι τιμές του χαλκού - Έφθασαν έως και τα 9.706 δολάρια

Το αλουμίνιο LME υποχώρησε 0,7% στην επίσημη διαπραγμάτευση στα 2.818 δολάρια ο τόνος

 

Οι τιμές του χαλκού σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα την Τετάρτη, ενισχυμένες από τις συναλλαγές στο τέλος του έτους, το φιλικό κλίμα για ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και τις αγορές arbitrage.

Ο χαλκός τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, το οποίο ήταν κλειστό τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω αργιών, κέρδισε 0,5% στα 9.620 δολάρια ο τόνος στις επίσημες συναλλαγές. Νωρίτερα έφτασε τα 9.706 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Νοεμβρίου.
"Το εμπόριο σταματά, αλλά ορισμένοι από τους μακροπρόθεσμους παίκτες εξακολουθούν να είναι σε αυτό. Νομίζω ότι πιέζουν τα πράγματα για τις αποτιμήσεις στο τέλος του έτους και δεν πρόκειται να δείτε καμία πραγματική αντίσταση", δήλωσε ο Malcolm Freeman στο Kingdom Futures.
Οι ευρωπαϊκές αγορές πλησίασαν τα υψηλά πέντε εβδομάδων και οι τιμές του πετρελαίου επίσης αυξήθηκαν.
Το arbitrage μεταξύ της COMEX και του χαλκού LME υποστήριξε επίσης το μέταλλο, δήλωσε trader με έδρα τη Σιγκαπούρη.
Το συμβόλαιο χαλκού με τις περισσότερες συναλλαγές του Φεβρουαρίου στο Χρηματιστήριο Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης, ωστόσο, ολοκλήρωσε τις ημερήσιες συναλλαγές κατά 0,2% χαμηλότερα στα 70.200 γιουάν (11.017,47 $) ο τόνος, αφού έφθασε σε υψηλό ενός μήνα την Τρίτη.

Στήριξη από Κίνα

Η Κίνα στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στον τομέα του αλουμινίου κατά 5% έως το 2025, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας.
Τα μέταλλα που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Σαγκάης αναμένεται να υποχωρήσουν από τα υψηλά του τρέχοντος έτους, αλλά θα εξακολουθήσουν να βρίσκουν υποστήριξη ζήτησης από τον κορυφαίο καταναλωτή μετάλλων στην Κίνα και να παραμείνουν πάνω από τα επίπεδα πριν από την COVID-19.
Τα κορυφαία χυτήρια χαλκού της Κίνας διατήρησαν τις χρεώσεις επεξεργασίας και διύλισης για συμπυκνωμένο χαλκό το πρώτο τρίμηνο του 2022 στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το αλουμίνιο LME υποχώρησε 0,7% στην επίσημη διαπραγμάτευση στα 2.818 δολάρια ο τόνος από το υψηλό δύο μηνών στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ ο ψευδάργυρος υποχώρησε 0,8% στα 3.490 δολάρια.
Ο μόλυβδος υποχώρησε 0,6% στα 2.265 $, ο κασσίτερος μειώθηκε 0,5% στα 39.050 $, αλλά το νικέλιο σημείωσε άνοδο 0,8% στα 20.200 $.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης