Τελευταία Νέα

Υπεγράφη η συμφωνία για το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Γεωργίας

Υπεγράφη η συμφωνία για το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Γεωργίας
Στον δρόμο των ΑΠΕ η Γεωργία με σταθερό ρυθμό

Η Masdar υπέγραψε συμφωνία με το Γεωργιανό Ταμείο Ενεργειακής Ανάπτυξης για την ανάπτυξη ενός φωτοβολταϊκού έργου έως και 100 MW στη χώρα. Αυτή η νέα τοποθεσία θα αναπτυχθεί από κοινού μεταξύ των δύο οργανισμών και θα είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ηλιακής ενέργειας της Γεωργίας.

H Masdar είπε ότι η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιείται ως μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας-πλαισίου που υπογράφηκε με το Γεωργιανό Ταμείο Ενεργειακής Ανάπτυξης (GEDF) φέτος για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

H εν λόγω συμφωνία υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Masdar, Mohamed Jameel Al Ramahi και τον διευθύνοντα σύμβουλο της GEDF, Giorgi Chikovani. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου των ΗΑΕ Thani bin Ahmed Al Zeyoudi και η Γεωργιανή υπουργός Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Natela Turnava.

Σύμφωνα με τον Chikovani, «η Γεωργία ακολουθεί σθεναρά την πορεία της και σύμφωνα με τη στρατηγική της χώρας συνεχίζει να χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτή η συμφωνία, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ηλιακού έργου με μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων προτεραιότητας και των στόχων της κρατικής ενεργειακής πολιτικής. Η ανάπτυξη παρόμοιων έργων θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Γεωργίας και θα αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα παραγωγής ενέργειας».

Ο Al Ramahi υπογράμμισε ότι: «Αυτή η συμφωνία ορόσημο θα στηρίξει τις προσπάθειες της Γεωργίας για την ενεργειακή διαφοροποίηση και θα συμβάλει θετικά στη δράση για το κλίμα. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με έργα σε σχεδόν 40 χώρες, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Γεωργιανό Ταμείο Ενεργειακής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση της Γεωργίας για περαιτέρω ευκαιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας για να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης