Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Biden - Kρεμλίνο: Στο τραπέζι οι εγγυήσεις, θα απαιτηθεί και άλλο τηλεφώνημα

Προειδοποίηση Biden - Kρεμλίνο: Στο τραπέζι οι εγγυήσεις, θα απαιτηθεί και άλλο τηλεφώνημα
Προειδοποιήσεις εκατέρωθεν αλλά και νέο τηλεφώνημα πρέπει να αναμένεται σύμφωνα με τον Peskov πριν τις 10 Ιανουαρίου 2022
Σχετικά Άρθρα

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη Biden - Putin που έλαβε χώρα χθες για 50 λεπτά, θα απαιτήσει μια επανάληψη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dimirty Peskov.
Yπάρχει ανάγκη για μια επανάληψη του διαλόγου, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Γενεύη στις 10 Ιανουαρίου, ανέφερε ο Peskov.
Oι διαπραγματεύσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο ανωτέρων διπλωματών και δεν θα συμμετάσχουν οι δύο πρόεδροι.

Η αμερικανική γραμμή προειδοποιεί, ότι αν η Ρωσία μπει στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι συμμαχοί της θα αντιδράσουν άμεσα και θα ακολουθήσουν μέτρα που θα περιλάβουν μεταξύ άλλων και οικονομικές κυρώσεις.
Ο Πρόεδρος Biden κάλεσε την ρωσική πλευρά να κατεβάσει την ένταση στο μέτωπο της Ουκρανίας, την ώρα που οι Ρώσοι έχουν πολλαπλασιάσει το στρατιωτικό δυναμικό τους στα σύνορα.

Από την πλευρά του το  Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι θα είναι λάθος να επιβληθούν μέτρα κατά της Ρωσίας και έδωσε το μήνυμα ότι μια συμφωνία με βάση τις προϋποθέσεις που έχει ήδη θέσει είναι στο τραπέζι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο και το Yuri Yshakov η Ρωσία ικανοποιήθηκε από την τηλεφωνική επαφή και οι εγγυήσεις ασφαλείας που έχει ζητήσει η Μόσχα σε σχέση με την επέκταση του ΝΑΤΟ  στα ανατολικά, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης, όπως αναφέρει το Reuters. Αντίστοιχες κινήσεις και αποδοχή από την πλευρά της Ουάσιγκτον θα οδηγήσουν και στην αποκλιμάκωση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα.

Πενήντα λεπτά ήταν η διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν, με επίκεντρο την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το τηλεφώνημα αυτό, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Ρώσου προέδρου, ξεκίνησε στις 22.35 (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 23.25.

Πριν το τηλεφώνημα οι τιμές φυσικού αερίου υποχώρησαν 10% κάτω από τα 90 ευρώ/Mwh παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα για τα κοντινά συμβόλαια.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τις πραγματικές προθέσεις των Γερμανών οι οποίοι έχουν μεν τους λόγους τους να μην βιάζονται για την λειτουργία του Nord Stream 2, καθώς διαθέτουν εναλλακτικές λύσεις και σύμφωνα με τον Putin αναστρέφουν τις ροές του Yamal για να επωφελούνται από τα χαμηλά συμβόλαια που διαθέτουν, πουλώντας ακριβά το αέριο, κατά άλλους παρατηρητές παίζουν το παιχνίδι των Αμερικανών ασκώντας πίεση στην ρωσική πλευρά.

www.worldenergynews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης