Επικαιρότητα

Βαρθολομαίος: Επιστροφή στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια - Aγιον Όρος για Μόσιαλο

Βαρθολομαίος: Επιστροφή στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια - Aγιον Όρος για Μόσιαλο
Οσία Μελάνια η Ρωμαία - Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

Βαρθολομαίος: Εξιτήριο από το Αμερικανικό Νοσοκομείο – Επιστροφή στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια

ΦΑΝΑΡΙΟΝ: Σήμερα, Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι, η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πήρε εξιτήριο από το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Πόλεως, όπου τις τελευταίες έξι ημέρες ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, προσβληθείς από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη το βράδυ επικοινώνησε με τον Παναγιώτατο για τρίτη φορά τηλεφωνικά ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Εξοχ. κ. Fahrettin Koca, ο οποίος διερώτησε για την πορεία της υγείας του και τον διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου του θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Πατριάρχης συγκινημένος για το ζωηρό ενδιαφέρον του κ. Υπουργού, τον ευχαρίστησε θερμώς και του ευχήθηκε για τον καινούργιο χρόνο, καθώς και καλή δύναμη στις από πολλών μηνών προσπάθειές του για την καταπολέμηση του Covid-19 στη χώρα.

Άγιον Όρος για Μόσιαλο

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ- “Ανοίκειον και απαράδεκτον, με πρόφαση την πανδημία να προσβάλλεται βαναύσως και δημοσίως η πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανικού Ελληνικού Λαού… ως Αγιορείται μοναχοί… οφειλόμεν να εκφράσωμεν την βαθυτάτην λύπην και διαμαρτυρίαν μας δια την προσβολήν ταύτην της πίστεώς μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή διαμαρτυρίας η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους προς τον Ηλία Μόσιαλο.
Οι Αγιορείτες Μοναχοί ζητούν από τον κ. Μόσιαλο να ζητήσει συγγνώμη για την Προστάτιδα του Αγίου Όρους και τον πιστό λαό και να μετανοήσει για την πράξη στην οποία προέβη μέσω της ανάρτησης του.

Το κλίμα που επικρατεί στο Αγιον Ορος είναι πολύ βαρύ για τον κ. Μόσιαλο, μάλιστα ορισμένοι κελιώτες μοναχοί προέβησαν σε έντονες διαμαρτυρίες κατά της επίμαχης ανάρτησης στα sosial media ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για παρεμβάσεις Αγιορειτών και σε κυβερνητικούς παράγοντες εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για αυτή τη συμπεριφορά του αυτοαπακολούμενου Καθηγητή Πολιτική Υγείας!

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει συγκεκριμένα η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους:

https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/agion-oros-se-mosialo-quot-zita-syggnomi-kai-metanoise-gia-ayto-poy-ekanes-quot/

Η ΚΥΑ για τις λειτουργίες


Από το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου στις 06:00 τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τον ίδιο κυριαρχεί πλέον στη χώρα – Πως θα πηγαίνουμε στην Εκκλησία

Στη δημοσιότητα δόθηκε και η ΚΥΑ που εξειδικεύει τα μέτρα. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν ισχύ έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00. Επί της ουσίας, για τον εκκλησιασμό δεν έχει αλλάξει κάτι. Έτσι λοιπόν τα μέτρα είναι τα εξής:

Για τα πρόσωπα που εισέρχονται για συμμετοχή σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή, απαιτείται κατά την είσοδο:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού

– πιστοποιητικό νόσησης

– βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test),

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
Πως θα εορτάσουμε τα Θεοφάνεια

Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου ο Καθαγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί κανονικά, βέβαια αυτό θα αποτυπωθεί με σιγουριά τις επόμενες ημέρες

Περισσότερα:

https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/pos-tha-pame-stin-ekklisia-eos-tis-16-ianoyarioy-ta-nea-metra-kya/

Οσία Μελάνη η Ρωμαία

Η Οσία Μελάνη η Ρωμαία έζησε στα χρόνια πού βασιλιάς ήταν ο Ονώριος, δεύτερος γιος του Μεγάλου Θεοδοσίου..

Οι γονείς της, ευγενείς και πλούσιοι, την πάντρεψαν σε μικρή ηλικία και απέκτησε δύο παιδιά.

Όμως μεγάλες δοκιμασίες την περίμεναν. Την μητρική της καρδιά σπάραξε ο θάνατος των δύο παιδιών της. Μετά από λίγο και εντελώς ξαφνικά, πέθανε ο σύζυγος της.

Και για να γεμίσει το πικρό ποτήρι της λύπης, χάνει και τους γονείς της. Οι στιγμές δύσκολες. Ποιος θα την παρηγορήσει; Μα ποιος άλλος;

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/paramoni-protochronias-31-dekemvriou-agia-melani/


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης