Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Snam: Κυψέλη καυσίμου υδρογόνου στο αεροδρόμιο του Τορίνο

Snam:  Κυψέλη καυσίμου υδρογόνου στο αεροδρόμιο του Τορίνο
Η συνεργασία με το αεροδρόμιο του Τορίνο αποσκοπεί στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Ο όμιλος φυσικού αερίου Snam συμφώνησε σε σύμβαση 14 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή κυψέλης καυσίμου υδρογόνου για το αεροδρόμιο του Τορίνο της Ιταλίας, με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η κυψέλη καυσίμου 1,2 MW, που αναπτύχθηκε από τη Snam και την αμερικανική εταιρεία FuelCell Energy, θα χρησιμοποιεί διαφορετικά μείγματα υδρογόνου και φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας στο αεροδρόμιο.

H καινοτομία του Τορίνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τορίνο, το πρώτο αεροδρόμιο στην Ιταλία που κάνει μια τέτοια κίνηση, αναμένει ότι η κυψέλη καυσίμου θα εγκατασταθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Το έργο θα βοηθήσει επίσης το αεροδρόμιο να επιτύχει πιο γρήγορα τον στόχο του για μηδενικές εκπομπές έως το 2050, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Andrea Andorno.

Τέλος, ο ιταλικός όμιλος υποδομής φυσικού αερίου Snam, ο οποίος βγάζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από τη μεταφορά φυσικού αερίου, εργάζεται για να προσαρμόσει τις δραστηριότητές του ώστε να «αγκαλιάσει« το υδρογόνο καθώς οι οικονομίες απογαλακτίζονται από τα ορυκτά καύσιμα για να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης