Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Γιατί οι κλιματικοί στόχοι της ΕΕ «περνούν» από την Γαλλία

Γιατί οι κλιματικοί στόχοι της ΕΕ «περνούν» από την Γαλλία
Η Γαλλία σκοπεύει να προωθήσει την εμβληματική δέσμη νομοθετικών μέτρων της ΕΕ για το κλίμα «Fit for 55»

Η Γαλλία, η οποία πρόκειται να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2022, θα διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην προώθηση των κλιματικών φιλοδοξιών της Ένωσης το 2022. Ωστόσο, με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο, η τράπουλα ίσως στην πορεία ανακατευτεί.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να χρησιμοποιήσει τη γαλλική προεδρία για την προώθηση τριών συγκεκριμένων περιβαλλοντικών δράσεων, όπως δήλωσε στην ομιλία του στις 9 Δεκεμβρίου.

Αυτές περιλαμβάνουν την εισαγωγή των λεγόμενων «κατοπτρικών ρητρών» στις εμπορικές συμφωνίες, την επιτάχυνση του μηχανισμού προσαρμογής των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα σύνορα της ΕΕ και τη θέσπιση ενός μέσου της ΕΕ για την καταπολέμηση της εισαγόμενης αποψίλωσης των δασών.

Η Γαλλία σκοπεύει επίσης να προωθήσει την εμβληματική δέσμη νομοθετικών μέτρων της ΕΕ για το κλίμα «Fit for 55», τον κανονισμό για τις μπαταρίες και την επέκταση της αγοράς άνθρακα στους τομείς των μεταφορών και των κτιρίων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης