Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Ποδαρικό με κέρδη – 246 μονάδες πάνω ο Dow, άνοδος 0,6% για τον S&P και 3,1% για τον S&P energy sector

Wall Street: Ποδαρικό με κέρδη – 246 μονάδες πάνω ο Dow, άνοδος 0,6% για τον S&P και 3,1% για τον S&P energy sector

Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq - Άλμα 13% για την Tesla – Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολ. η Apple

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street  τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ξεκίνησαν τη νέα χρονιά στοιχηματίζοντας ότι η οικονομία θα μπορούσε να ξεπεράσει την τελευταία έκρηξη των κρουσμάτων Covid και απογείωσε δύο εμβληματικές επιχειρήσεις.

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία με αποτίμηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά ενώ οι μετοχές της Tesla εκτινάχθηκαν κατά 13% σε μία μόνο μέρα.

Ο Dow Jones κέρδισε 246 μονάδες ή 0,68% στις 36,585 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,64% στις 4,796 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 3,10% στις 435 μονάδες
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,2% στις 15,832 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπερνά το 1,6%. Αυτό έδωσε ώθηση στις τραπεζικές μετοχές με την Bank of America να σημειώνει άλμα 4%. Η Wells Fargo κέρδισε σχεδόν 6% μετά από αναβάθμιση από την Barclays

«Είναι ένα μισό-γεμάτο ποτήρι στην αρχή της χρονιάς και αυτή ήταν η προοπτική μας για το 2021 και οδεύουμε προς το 2022», δήλωσε ο Tom Hainlin, της Wealth Management. «Είμαστε ακόμη σε αυτή τη συγκρατημένα αισιόδοξη προοπτική για το επόμενο έτος και πιστεύουμε ότι η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη έχουν διαμορφωθεί για να στηρίξουν την αύξηση των τιμών των μετοχών, τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του έτους».

Οι μετοχές της Apple ενισχύθηκαν 2,7% καταγράφοντας νέο ρεκόρ και έφθασε σε κεφαλαιοποίηση 3 τρις. δολαρίων, καθιστώντας την πρώτη εταιρεία των ΗΠΑ που τριπλασίασε την αποτίμησή της σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.
Η Tesla σημείωσε άλμα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων για 308.600 παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
Μαζί με την Tesla, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είδαν επίσης τις μετοχές τους να ανεβαίνουν. Η Ford Motor και η General Motors σημείωσαν άνοδο περίπου 1% και 4%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης