Ενέργεια

«Αφεντικό» στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ η Toyota το 2021 - Η αντίδραση της General Motors

«Αφεντικό» στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ η Toyota το 2021 - Η αντίδραση της General Motors
Η Toyota πούλησε 2,332 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, σε σύγκριση με 2,218 εκατομμύρια για τη General Motors

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor ξεπέρασε τις πωλήσεις της General Motors στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ δεν ηγείται των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για ένα ολόκληρο έτος από το 1931, σύμφωνα με το Reuters.

Η Toyota πούλησε 2,332 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, σε σύγκριση με 2,218 εκατομμύρια για τη General Motors. Οι πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13% για το 2021 – (μειωμένες κατά 43% το δ’ τρίμηνο), ενώ η Toyota αυξήθηκε κατά 10% για το έτος. Η GM είχε χαμηλότερες πωλήσεις για τελευταία φορά το 2010 στα 2,202 εκατομμύρια. Για όλο το 2020, οι πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 2,55 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 2,11 εκατομμύρια της Toyota και 2,04 εκατομμύρια της Ford Motor.

Τα προβλήματα του 2021

Το περασμένο έτος στιγματίστηκε από έλλειψη ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στα οχήματα, αναγκάζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επικεντρωθούν στα πιο κερδοφόρα μοντέλα τους. Σύμφωνα με την GΜ, η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα ενισχύσει τις συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας ελαφρών οχημάτων από περίπου 15 εκατομμύρια το 2021 σε περίπου 16 εκατομμύρια το 2022.

Σχετικά με την αντίδραση της Toyota στο εν λόγω επίτευγμα, ο Jack Hollis είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι «ευγνώμων» για τους πιστούς πελάτες της, αλλά «το να είσαι Νο. 1 δεν αποτελεί ποτέ προτεραιότητα». Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θεωρεί βιώσιμο ότι μπορεί να διατηρήσει το προβάδισμα στις πωλήσεις στις ΗΠΑ και δεν είχε σχέδια να χρησιμοποιήσει το επίτευγμα του 2021 σε οποιοδήποτε είδος διαφήμισης, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της GM, Jim Cain, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ είχε μια πολύ ισχυρή χρονιά πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες σε SUV και φορτηγά. Η GM υπό την Διευθύνουσα Σύμβουλο Mary Barra έχει επίσης δώσει έμφαση στην κερδοφορία έναντι του όγκου, εγκαταλείποντας αγορές με απώλεια χρήματος όπως η Ευρώπη και η Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης