Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζ. Μπορέλ: Η Ρωσία «θα υποστεί τις συνέπειες» αν κλιμακώσει την ένταση στην Ουκρανία

Ζ. Μπορέλ: Η Ρωσία «θα υποστεί τις συνέπειες» αν κλιμακώσει την ένταση στην Ουκρανία
Ο Μπορέλ διαβεβαίωσε για την «πλήρη στήριξη» της ΕΕ στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μαζικές συνέπειες εάν κλιμακώσει στρατιωτικά την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ μίλησε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γραμμή του μετώπου μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ρωσόφωνων ανταρτών. Το Κίεβο χαιρέτισε αυτήν την ένδειξη αλληλεγγύης της ΕΕ απέναντι στην απειλή μιας νέας στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Μόσχα.

Ο Μπορέλ διαβεβαίωσε για την «πλήρη στήριξη» της ΕΕ στην Ουκρανία και επανέλαβε ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα έχει βαριές συνέπειες και υψηλό κόστος».

«Βρισκόμαστε εδώ κατ’ αρχήν για να επαναλάβουμε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στην ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την επίσκεψή του. Ενώ η Ρωσία θέλει να συνδέσει την ουκρανική κρίση με την παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, στις συνομιλίες που θα έχει με τις ΗΠΑ, ο Μπορέλ υπογράμμισε ότι «κάθε συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια πρέπει να συμπεριλάβει την ΕΕ και την Ουκρανία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης