Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 170 μονάδες έχασε ο Dow, κέρδη 2,2% για τον S&P 500 energy sector

Wall Street: 170 μονάδες έχασε ο Dow, κέρδη 2,2% για  τον S&P 500 energy sector

Πτώση 0,1% για S&P και Nasdaq

Με απώλειες  έκλεισαν οι βασικοί δείκτες  στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν έδαφος μετά από το μεγάλο τεχνολογικό sell-off την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Dow Jones έχασε 170 μονάδες, ή 0,47% στις 36,236 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,10% στις 4,696μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,29% στις 460,88 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,13% στις 15.080μοναδες. Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περίπου 4% κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Αρκετές μετοχές τεχνολογίας παρέμειναν σε πτωτική τροχιά καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να περιστρέφονται γύρω από ονόματα υψηλής αποτίμησης. Η Tesla και το Netflix υποχώρησαν περίπου 1,7% η κάθε μια. Η Apple και η Amazon υποχώρησαν επίσης. Ωστόσο, οι άλλες μετοχές τεχνολογίας αυξήθηκαν. Η Alphabet κέρδισε περίπου 1%, οι Meta Platforms κέρδισαν 4,4%.

Οι ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές κέρδισαν μια μέρα μετά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Δεκέμβριο που αποκάλυψε ότι η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να περιορίσει την οικονομική της βοήθεια πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν. Οι αξιωματούχοι συζήτησαν τη μείωση του ισολογισμού της Fed μια ακόμη κίνηση που θα υποστηρίξει την εύκολη νομισματική πολιτική της εποχής της πανδημίας.

Καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά την Πέμπτη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε πάνω από το 1,75%, αφού έκλεισε πέρυσι στο 1,51%.

Οι μετοχές της Citi σημείωσαν άνοδο 3,5%, ενώ η Wells Fargo, η Fifth Third Bancorp και η Regions Financial παρουσίασαν επίσης σημαντικά κέρδη.

Οι μετοχές της ενέργειας συνέβαλαν στην τόνωση της αγοράς καθώς οι τιμές του αργού αυξήθηκαν κατά 2%. Η Diamondback Energy ενισχύθηκε περίπου 4%, η Devon Energy κέρδισε 4% και η Halliburton σημείωσε άνοδο 2,4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης