Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία RWE και Northland Power για τη γερμανική υπεράκτια αιολική ενέργεια

Συνεργασία RWE και Northland Power για τη γερμανική υπεράκτια αιολική ενέργεια

 Θα αναπτυχθούν από κοινού τρία αιολικά πάρκα αξίας 1,3 GW που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μεταξύ 2026-2028

 

Ο ενεργειακός όμιλος RWE και η καναδική Northland Power αποκάλυψαν την Πέμπτη σχέδια για μια κοινή επιχείρηση για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων 1,3 γιγαβάτ (GW) στα ανοικτά των γερμανικών ακτών διεκδικώντας ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας.

Τα τρία υπεράκτια αιολικά πάρκα, που θα βρίσκονται στη Βόρεια Θάλασσα και αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία μεταξύ 2026 και 2028, αναμένεται να οδηγήσουν σε συνέργειες κατά την ανάπτυξη και την κατασκευή, ανέφερε η RWE.
Η κοινοπραξία 51%-49%, η οποία βασίζεται σε προηγούμενη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, έρχεται λίγο αφότου η Γερμανία αποκάλυψε σημαντικά πιο φιλόδοξους στόχους επέκτασης για την ηλιακή και την αιολική ενέργεια για να αντισταθμίσει τη σχεδιαζόμενη σταδιακή κατάργηση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.

Φιλόδοξοι στόχοι

«Η Γερμανία έχει θέσει φιλόδοξους κλιματικούς στόχους, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Sven Utermoehlen, ο οποίος ηγείται της υπεράκτιας μονάδας του τμήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της RWE. «Η RWE συμβάλλει σε αυτό και ενισχύει σημαντικά τον ρυθμό εδώ».

Η RWE, η οποία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών υπεράκτιων αιολικών πάρκων παγκοσμίως, σχεδιάζει να τριπλασιάσει τη χωρητικότητα των ανεμογεννητριών που λειτουργούν στα ανοικτά των ακτών σε 8 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας από 2,4 GW ως μέρος μιας επενδυτικής ώθησης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ .
Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας της Γερμανίας, και η Northland Power είναι ήδη εταίροι στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Nordsee One ισχύος 332 μεγαβάτ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης