KPGM: Τεχνολογίες αποθήκευσης και πως θα ξεκλειδώσουν - Το «πρόβλημα» του ΗΒ

KPGM: Τεχνολογίες αποθήκευσης και πως θα ξεκλειδώσουν - Το «πρόβλημα» του ΗΒ
Η έκθεση διαπίστωσε ότι ένας νέος μηχανισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της λύσης για την προσέλκυση ενός κύματος νέων επενδύσεων σε έργα υποδομής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας

Βασική υποδομή αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειας σταθεροποιώντας το ηλεκτρικό δίκτυο και να επιτρέψει την παροχή περισσότερης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο δίκτυο δεν κατασκευάζεται επειδή δεν υπάρχει κατάλληλος επενδυτικός μηχανισμός, σύμφωνα με νέα έκθεση της KPMG.

Η έκθεση, που ανατέθηκε από την Drax Group, εξέτασε διαφορετικούς μηχανισμούς σταθεροποίησης εσόδων που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για να ξεκλειδώσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις σε τεχνολογίες αποθήκευσης.  Καμία νέα υποδομή αποθήκευσης μεγάλης διάρκειας, όπως σταθμοί αντλίας υδροηλεκτρικής αποθήκευσης, δεν έχει κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 30 χρόνια, ανέφερε η έκθεση.

Αναζήτηση λύσεων

Στη συνέχεια, η έκθεση διαπίστωσε ότι ένας νέος μηχανισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της λύσης για την προσέλκυση ενός κύματος νέων επενδύσεων σε έργα υποδομής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας. Είναι σημαντική η παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε διασυνοριακές διασυνδέσεις και αποτελεί ξεχωριστή λύση για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που εμποδίζουν επί του παρόντος τις επενδύσεις σε τεχνολογίες αποθήκευσης μεγάλης διάρκειας.

Το μοντέλο αυτό θα μειώσει τους κινδύνους για τους επενδυτές ενώ ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει τους χειριστές των νέων εγκαταστάσεων αποθήκευσης να ανταποκριθούν στις ανάγκες του συστήματος, βοηθώντας τον Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας να διατηρεί ασφαλείς προμήθειες σε ένα ολοένα και πιο ασταθές δίκτυο, πρόσθεσε.

«Νέες επενδύσεις είναι αναγκαίες»

Στη συνέχεια, η διευθύντρια του Drax Group Generation, Penny Small αναφέρθηκε στα αναγκαία νέα συστήματα για να «ξεκλειδώσουν» οι επενδύσεις και να αποκτηθεί ένα σταθερό σύστημα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απελευθερώσει το ηλεκτρικό του σύστημα με ταχύτερους ρυθμούς από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με περισσότερη αποθήκευση μεγάλης διάρκειας, το σύστημα θα λειτουργούσε πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών, τη μείωση του κόστους και τη διατήρηση ασφαλών προμηθειών.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες όπως η αντλία υδροηλεκτρικής αποθήκευσης είναι το κλειδί για την επίτευξη του καθαρού μηδενικού στόχου του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή βοηθούν να σταματήσει η υπερβολική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Drax προχωρά με σχέδια για την κατασκευή μιας νέας υπόγειας υδροηλεκτρικής μονάδας αποθήκευσης με αντλία στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στο Cruachan στο Argyll της Σκωτίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης