Ενέργεια

ΗΠΑ: Εταιρεία αποθήκευσης αλλάζει τα δεδομένα και συνεργάζεται με ηλεκτρικούς συνεταιρισμούς

ΗΠΑ: Εταιρεία αποθήκευσης αλλάζει τα δεδομένα και συνεργάζεται με ηλεκτρικούς συνεταιρισμούς

Η εταιρεία FlexGen πρόκειται να αφήσει την σφραγίδα της στη βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας των ΗΠΑ, με τη βοήθεια του ισχυρού δικτύου αγροτικών ηλεκτρικών συνεταιρισμών σύμφωνα με το CleanTechnica

Η εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας FlexGen συνεργάζεται με τους ηλεκτρικούς συνεταιρισμούς της Βόρειας Καρολίνας σε ένα νέο εγχείρημα που προσθέτει 40 μεγαβάτ στο κίνημα της αγροτικής απανθρακοποίησης σύμφωνα με το CleanTechnica.

Οι πολιτείες λαμβάνουν πολλά εύσημα για τον ρόλο τους ως εργαστήρια μετάβασης, αλλά το εκτεταμένο δίκτυο αγροτικών ηλεκτρικών συνεταιρισμών έχει γράψει το δικό του δρόμο απανθρακοποίησης.
Οι ηλεκτρικοί συνεταιρισμοί είναι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που ανήκουν σε μέλη υπό την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δημιουργήθηκαν ως ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης την εποχή της Ύφεσης με στόχο να φέρει ηλεκτρική ενέργεια στους αγρότες, οι περισσότεροι από τους οποίους παρέμεναν ακόμα στο σκοτάδι τη δεκαετία του 1930 λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα υπάρχουν 900 συνεταιρισμοί σε 47 πολιτείες, που εξυπηρετούν 40 εκατομμύρια ανθρώπους, ή περίπου το 1/8 του πληθυσμού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και αγροτικών περιοχών.
Αν και μερικές φορές παρεμποδίζονται από μακροπρόθεσμες συμβάσεις οι ηλεκτρικοί συνεταιρισμοί έχουν την δυνατότητα να καινοτομούν στην παροχή ενέργειας και να εισάγουν νέες τεχνολογίες.
Οι ηλεκτρικοί συνεταιρισμοί απέκτησαν από νωρίς έδαφος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσφατα στράφηκαν στην αιολική ενέργεια.

Περισσότερη αποθήκευση ενέργειας

Η FlexGen υπό το CleanTechnica ξεκίνησε μια σχέση με την εταιρεία μπαταριών ιόντων λιθίου Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) πριν από λίγο καιρό. Τον περασμένο Ιανουάριο, η FlexGen και η CATL ανακοίνωσαν δύο νέα έργα αυτόνομης αποθήκευσης μπαταριών στο Τέξας με ένα συνδυασμένο σύνολο 110 μεγαβατώρες. Αυτή η ανακοίνωση εμφανίστηκε στις 5 Ιανουαρίου 2021 και την επόμενη κιόλας μέρα έγινε ένα μεγάλο γεγονός στην Ουάσιγκτον. Εκείνη την εποχή, η FlexGen ανέφερε ότι η πλατφόρμα «HybridOS» της διέθετε περισσότερα από 260 μεγαβάτ και 171 μεγαβατώρες αποθήκευσης, συνολικά περισσότερες από 202.000 ώρες λειτουργίας σε εμπορική λειτουργία.
Με συνολικά 40 μεγαβάτ, τα νέα έργα της Βόρειας Καρολίνας προσθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι αλλαγής στο δοχείο FlexGen. Αποθήκευση & Αξιοπιστία Ενέργειας όπως περιγράφεται από τον οργανισμό North Carolina’s Electric Cooperatives.

Ο στόχος του έργου FlexGen είναι να προσθέσει «τοπικούς ενεργειακούς πόρους στις κοινότητες για βελτιωμένη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία των υποδομών δικτύου για τα μέλη των καταναλωτών συνεταιρισμών». Αυτό συνδυάζεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αν και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι απαραίτητα στο τραπέζι για αυτό το συγκεκριμένο έργο.
«Συνολικά, τα 10 έργα μπαταριών θα παρέχουν 40 MWs ισχύος και θα φορτίζονται όταν η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια είναι χαμηλή και αποφορτίζεται σε στιγμές αιχμής», εξηγεί το NCEC.
«Αυτό όχι μόνο ενισχύει την ηλεκτρική αξιοπιστία, αλλά αναμένεται να προσφέρει εξοικονόμηση κόστους κατά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Επειδή οι συνεταιρισμοί είναι μη κερδοσκοπικοί πάροχοι ενέργειας, τα μέλη τους θα επωφεληθούν από αυτές τις εξοικονομήσεις». Ο Amadou Fall, ο COO του NCEC, άφησε να εννοηθεί ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στα επόμενα χρόνια.

Το NCEC επισημαίνει επίσης ότι τα νέα στοιχεία αποθήκευσης ενέργειας υπογραμμίζουν την ικανότητα των ηλεκτρικών συνεταιρισμών να επιταχύνουν την τάση της κατανεμημένης ενέργειας, στην οποία η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία βελτιώνονται με την εγκατάλειψη μεγάλων, κεντρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας προς όφελος των αποκεντρωμένων ενεργειακών δικτύων. «Με την παρακολούθηση και τον συντονισμό των κατανεμημένων πόρων, οι συνεταιρισμοί ενεργούν ως «διαχειριστής διανομής».
Σε αυτόν τον ρόλο, οι συνεταιρισμοί μπορούν να διαχειρίζονται πόρους σε όλη την πολιτεία συλλογικά για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης μεγαλύτερης προβολής σε όλο το σύστημα, βελτιστοποιημένης λειτουργίας για ενισχυμένη ανθεκτικότητα δικτύου και αυξημένη αξιοπιστία », ανέφερε το NCEC.
Το τρέχον χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει λιγότερο από 5% ενέργεια από άνθρακα, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο του 13%. Το Brighter Future βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πυρηνική ενέργεια στο 54%, η οποία μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη μακροπρόθεσμα, λαμβάνοντας υπόψη το μειωμένο κόστος της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. Η στρατηγική απαιτεί επίσης τη συνεχή εξάρτηση από μονάδες αιχμής φυσικού αερίου.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης