Επικαιρότητα

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει νέα αύξηση 5% - 6% στον κατώτατο μισθό - Στα 703 ευρώ, από την 1η Μαΐου

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει νέα αύξηση 5% - 6% στον κατώτατο μισθό - Στα 703 ευρώ, από την 1η Μαΐου
O πρωθυπουργός αναμένεται ανακοίνωσε σχέδιο αύξησης του κατώτατου μισθού, με τα κυρίαρχα σενάρια να είναι δύο
Nέα εμπροσθοβαρή αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαΐου, και όχι από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», που θα προβληθεί απόψε στις 23:45.
«Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατωτάτου που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Όπως αποκάλυψε το Bankingnews νωρίτερα, το σχέδιο αύξησης του κατώτατου μισθού θα έχει ως εξής:

Αύξηση του κατώτατου μισθού γύρω στις 5-6% που σημαίνει ότι ο μισθός θα φτάσει στα 703 ευρώ, ποσό που αγγίζει την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.  
Να θυμίσουμε ότι ήδη από 1.1.2022 ισχύει η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 669 ευρώ, ήτοι αύξηση 2% αλλά κρίθηκε ότι λόγω συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία ανεπαρκής.

Παραλλαγή Omicron

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε επίσης για την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον και την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ προανήγγειλε νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα.
«Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά.
Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο- να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος», είπε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης