Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 201 μονάδες έχασε ο Dow, άνοδος 0,5% για τον Nasdaq, κέρδη 2,4% για τον S&P energy sector

Wall Street: 201 μονάδες έχασε ο Dow, άνοδος 0,5% για τον Nasdaq, κέρδη 2,4% για τον S&P energy sector

Ο S&P 500 κέρδισε 0,08% στις 4,659 μονάδες

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, καθώς αρκετές μεγάλες τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων

Ο Dow Jones υποχώρησε 201 μονάδες, ή 0,56% στις 35,911 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,08% στις 4,662 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,44% στις 491,96 μονάδες
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,59% στις 14,93 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είχαν υπεραπόδοση  τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα επιτόκια κινήθηκαν υψηλότερα κινήθηκαν χαμηλότερα.
Η JPMorgan Chase, η Νο. 1 τράπεζα των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού, παρουσίασε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν 6,3%. Τα κέρδη της ενισχύθηκαν από μια μεγάλη αποδέσμευση πιστωτικού αποθεματικού και ο CFO Jeremy Barnum προειδοποίησε ότι η εταιρεία πιθανότατα θα χάσει έναν βασικό στόχο κερδών τα επόμενα δύο χρόνια.
Η μετοχή της Citigroup υποχώρησε 2,1% καθώς η τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, αλλά παρουσίασε πτώση 26% στα κέρδη.
Οι μετοχές της Morgan Stanley και της Goldman Sachs επίσης υποχώρησαν. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Wells Fargo ενισχύθηκαν περισσότερο από 2% αφού τα έσοδα της τράπεζας ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Charles Scharf δήλωσε ότι η ζήτηση δανείων αυξήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,9% τον Δεκέμβριο, μια χειρότερη ένδειξη από την πτώση 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Τα προκαταρτικά στοιχεία του καταναλωτικού κλίματος του Ιανουαρίου από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, καθώς ανέφεραν υψηλότερες μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Οι μετοχές καταναλωτικών εταιρειών δέχθηκαν πιέσεις μετά την έκθεση, με τις Bath & Body Works και Under Armour να υποχωρούν περισσότερο από 4%. Οι μετοχές της Peloton υποχώρησαν περισσότερο από 3% μετά την ανακοίνωση της Nasdaq ότι η μετοχή θα αποσυρθεί από τον δείκτη Nasdaq 100.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης