Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:314 μονάδες έχασε ο Dow, πτώση 1,1% για τον S&P και 1,3% για τον Nasdaq

Wall Street:314 μονάδες έχασε ο Dow, πτώση 1,1% για τον S&P  και 1,3% για τον Nasdaq
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,91% στις 486,27 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη αν και οι επενδυτές επανήλθαν σε τεχνολογικές μετοχές μια μέρα μετά την εμφάνιση του Nasdaq στην περιοχή διόρθωσης.

Ο Nasdaq, ο οποίος φιλοξενεί πολλά από τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα της αγοράς, έκλεισε την Τετάρτη, 10% κάτω από το ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας τεχνική διόρθωση.

Ο Dow Jones υποχώρησε 314 μονάδες, ή 0,90%, στις 35,714 μονάδες μετά από άνοδο 400 μονάδων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,11% στις 4,482 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,91% στις 486,27 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,30% στις 14,154 μονάδες μετά από ράλι 2% κατά την διάρκεια της συνεδρίασης .

Οι μετοχές τεχνολογίας, όπως το Zoom Video και η Tesla, οδήγησαν τις αγορές υψηλότερα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ωστόσο, οι περισσότερες υποχώρησαν προς το τέλος της συνεδρίας.

«Οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι το 2022 πιθανότατα θα είναι μια πολύ πιο δύσκολη πορεία», δήλωσε ο Ryan Detrick της LPL Financial. «Με τις αυξήσεις των επιτοκίων να πλησιάζουν και την αστάθεια στον ορίζοντα, πιο βίαιες άνοδοι και πτώσεις θα μπορούσαν να επιφυλάσσονται για τους επενδυτές φέτος».

Η American Airlines ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, αλλά μείωσε τις προβλέψεις.Οι μετοχές της United Airlines υποχώρησαν ελαφρά αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τα τριμηνιαία της αποτελέσματα και προειδοποίησε ότι η Omicron έχει μειώσει τις κρατήσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη από την πανδημία.

Οι μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα ακόμη και όταν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παρέμειναν υψηλές, καθώς η Federal Reserve ετοιμάζεται να σφίξει τη νομισματική πολιτική. Η κεντρική τράπεζα συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, με τις αγορές να βλέπουν μια μικρή πιθανότητα δράσης για τα επιτόκια. Ωστόσο, οι traders έχουν τιμολογήσει πλήρως την πρώτη από τις αναμενόμενες τέσσερις αυξήσεις κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης