Τελευταία Νέα

RWE: Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο offshore project της Δανίας

RWE: Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο offshore project της Δανίας
Η Δανία φιλοδοξεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερη υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η RWE υπέγραψε συμφωνία με τον Δανικό Οργανισμό Ενέργειας (Energistyrelsen) για τα δικαιώματα κατασκευής και λειτουργίας του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Thor 1 GW για 30 χρόνια. Το Thor θα είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Δανίας μέχρι σήμερα και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2027.

Ειδικότερα, η RWE υπέγραψε τη συμφωνία παραχώρησης παρουσία του Δανού υπουργού Κλίματος, Ενέργειας και Υπηρεσιών κοινής ωφελείας, Dan Jorgensen, σήμερα. Ο Pål Coldevin εκτελεστικός αντιπρόεδρος για την υπεράκτια ανάπτυξη της Πολωνικής Nordics,  και Βαλτικής στην RWE Renewables, δήλωσε: «Η Σκανδιναβία και η Δανία ειδικότερα, είναι σημαντικές αγορές στρατηγικής ανάπτυξης για εμάς. Φιλοδοξεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερη υπεράκτια αιολική ενέργεια».

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη δανική κυβέρνηση και άλλους εταίρους και τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουμε τις προκαταρκτικές μας έρευνες. Με το Thor, έχουμε δύο έργα στα ανοικτά των ακτών της Δανίας και αυτό σημαίνει ότι συμβάλλουμε σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας».

Ο υπουργός ΠΕΝ της Δανίας συμπλήρωσε ότι «οι δυνάμεις της αγοράς οδηγούν την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ στην χώρα μέσω της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, που πιστεύουμε εδώ και 30 χρόνια».

Τέλος, η RWE συμμετέχει ήδη στο δανικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Rødsand 2, το οποίο βρίσκεται νότια του δανικού νησιού Lolland, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Rødbyhavn. Το αιολικό πάρκο έχει εγκατεστημένη ισχύ 207 MW (μερίδιο RWE: 20%) και λειτουργεί από το 2010.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης