Ενέργεια

Πακέτο 400 εκατ. δολ «σπρώχνουν» στην ηλεκτροκίνηση Baidu και Geely

Πακέτο 400 εκατ. δολ «σπρώχνουν» στην ηλεκτροκίνηση Baidu και Geely
H eπένδυση των 400 εκατ. δολαρίων έρχεται λίγους μήνες μετά από τη δημιουργία της Jidu, τον Μάρτιο του 2021 όταν οι δύο εταιρείες είχαν διαθέσει 300 εκατ. δολάρια για τη νεοσύστατη τότε εταιρεία
Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Baidu και η αυτοκινητοβιομηχανία Geely ανακοίνωσαν πως θα διαθέσουν επιπλέον 400 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της επιχείρησης ηλεκτροκίνησης που έχουν δημιουργήσει, την Jidu.


Σύμφωνα με το CNBC, η επένδυση των 400 εκατ. δολαρίων έρχεται λίγους μήνες μετά από τη δημιουργία της Jidu, τον Μάρτιο του 2021 όταν οι δύο εταιρείες είχαν διαθέσει 300 εκατ. δολάρια για τη νεοσύστατη τότε εταιρεία. Η Baidu έχει την πλειοψηφική ιδιοκτησία της Jidu, με μερίδιο 55% της εταιρείας, ενώ η Geely έχει μερίδιο 45%, σύμφωνα με αρχεία στα οποία έχει πρόσβαση η Wind Information.

Τι καταγράφει η αγορά

Οι παγκόσμιες συναλλαγές για ηλεκτρικά οχήματα έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι εταιρείες σπεύδουν να αναπτύξουν αυτοκίνητα που οι αναλυτές θεωρούν ότι σύντομα θα αντικαταστήσουν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η κινεζική κυβέρνηση υποστήριξε ιδιαίτερα την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας, συμβάλλοντας στην άνοδο πολλών νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι συμφωνίες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα τριπλασιάστηκαν σε αξία στα 6,61 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 από 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με την Dealogic. Οι συμφωνίες ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκαν στα 924 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι από 353 εκατομμύρια δολάρια σε αξία το 2020, έδειξαν τα στοιχεία.

Τέλος, όπως έχει αναφέρει η Baidu, στόχος για την Jidu είναι να έχει ξεκινήσει την παραγωγή και τις πρώτες αποστολές των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της μέσα στο 2023.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης