Τελευταία Νέα
Διεθνή

RΤ: Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνικό χτύπημα του ΝΑΤΟ

RΤ: Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνικό χτύπημα του ΝΑΤΟ

Το στρατιωτικό μπλοκ εκπαιδεύει τα μέλη του για να εξαπολύσουν ατομικό ολοκαύτωμα, ισχυρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών

 

Σχετικά Άρθρα
Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει την ικανότητα για καταστροφικά πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας - η οποία περιλαμβάνει τη συμμετοχή μελών της συμμαχίας που δεν διαθέτουν τέτοια όπλα σε εκπαιδευτικές επιχειρήσεις - ισχυρίστηκε ανώτατος αξιωματούχος του ελέγχου εξοπλισμών της Μόσχας σύμφωνα με το russia today com

Σε συνέντευξή του στο TASS την Πέμπτη, ο Βλαντιμίρ Γερμάκοφ, Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Όπλων και Μη Διάδοσης Όπλων στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού των ατομικών τους δυνατοτήτων στην Ευρώπη και έχουν αναπτύξει πυραύλους σε εδάφη αρκετών κρατών μελών.

«Σύμφωνα με ανάλυση εμπειρογνωμόνων, υπάρχουν πέντε μη πυρηνικές χώρες του ΝΑΤΟ που διαθέτουν περίπου 200 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61», δήλωσε ο Γερμάκοφ. «Υπάρχει επίσης η υποδομή για την υποστήριξη της επιχειρησιακής ανάπτυξης αυτών των όπλων, τα οποία είναι ικανά να φτάσουν στο ρωσικό έδαφος και να χτυπήσουν ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών σημείων».

Επεσήμανε ότι ενώ οι πύραυλοι ελέγχονται από την Ουάσιγκτον, η πυρηνική ανάπτυξη είναι μια συλλογική προσπάθεια. «Υπάρχουν «κοινές πυρηνικές αποστολές» μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια των οποίων τα μη πυρηνικά μέλη της συμμαχίας συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές συνεδρίες για την ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών δυνατοτήτων εναντίον μας», υποστήριξε.

Απόσυρση πυρηνικών από την Ευρώπη

Ο Γερμάκοφ είπε επίσης ότι η απόσυρση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Μόσχας στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια.

«Είμαστε ανένδοτοι ότι οι «κοινές πυρηνικές αποστολές» του ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσουν αμέσως, όλα τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα πρέπει να επιστρέψουν στο έδαφος των ΗΠΑ και η υποδομή που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξή του να εκκαθαριστεί», σχολίασε, λέγοντας ότι αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο. των απαιτήσεων ασφαλείας που υπέβαλε η Μόσχα στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο.

Την Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αμερικανική απάντηση στις προτάσεις, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να κάνουν παραχωρήσεις σχετικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. «Το κύριο ζήτημα είναι η ξεκάθαρη θέση μας σχετικά με το απαράδεκτο ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την ανάπτυξη εξαιρετικά καταστροφικών όπλων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε ο ρώσος υπουργός.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης