Επικαιρότητα

Ενθρόνιση Ευγένιου παρουσία Μητσοτάκη

Ενθρόνιση Ευγένιου παρουσία Μητσοτάκη
Ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού θρόνου διάβασε το πατριαρχικό και συνοδικό γράμμα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μήνα στο Ηράκλειο τελέστηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η ενθρόνιση του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης, Ευγένιου Β΄ σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την κρητική γη.

Ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού θρόνου διάβασε το πατριαρχικό και συνοδικό γράμμα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ενώ στη συνέχεια ο επίσκοπος Κνωσσού Πρόδρομος, διάβασε το προεδρικό Διάταγμα που αναφερόταν στην εκλογή και τοποθέτηση του κ. Ευγενίου, αναφέρει ο ιστότοπος neakriti.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπούν, δύο Κρήτες στην καταγωγή, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος και ο Μέγας Πρωτοσύγκελος κ. Θεόδωρος.

To παρόν έδωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευγένιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ότι η εκλογή του σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την θρησκευτική ζωή της Μεγαλονήσου κατά την οποία θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το σημαντικό κοινωνικό του έργο.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Ευγένιο ότι θα εκπροσωπηθεί στην ενθρόνισή του από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού θρόνου διάβασε το πατριαρχικό και συνοδικό γράμμα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ενώ στη συνέχεια ο επίσκοπος Κνωσσού Πρόδρομος, διάβασε το προεδρικό Διάταγμα που αναφερόταν στην εκλογή και τοποθέτηση του κ. Ευγενίου, αναφέρει ο ιστότοπος neakriti.gr.


Περισσότερα εδώ:

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1646533/arhiepiskopos-kritis-eugenios-epistrefo-sto-megalo-kastro-tis-kardias-mou-agapoume-sughoroume-prohoroume/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης